Blogi & uutiset

kahdet jalat joissa punaiset ja siniset tennarit nurmikolla

”Leiri on erityislapselle tylsän kesä valopilkku”

Tutut ohjaajat ja turvallinen ilmapiiri ovat houkutelleet Eliaksen mukaan Barnavårdsföreningenin erityislasten kesäleireille vuosi toisensa jälkeen. Hänen äitinsä sanoo, että leirit ovat olleet odotettu valopilkku yksinäisen lapsen kesäpäiviin.
Aikuinen katsoo lasta ymmärtävästi

Blogi: Mitä lapsen haastavan käytöksen takana on?

"Miksi lapsi kiukkuaa, ärsyyntyy tai vastustelee? Näkemällä käytöksen taakse voidaan auttaa ja tukea lasta", kirjoittaa asiantuntijamme Minna Kuosmanen blogissaan.

Kun rahaa ei riitä edes bussilippuun

Ehdotetut leikkaukset uhkaavat sosiaali- ja terveysalan järjestöjen toimintaa. Mitä lapsille ja perheille tapahtuu, jos toiminta häviää? Kysyimme asiakkailtamme ja vastaukset olivat häkellyttäviä.
Hymyilevä tyttö ulkona

Chattaa kanssamme tiistaisin ja torstaisin

Chattimme ovat olemassa sinua varten, jolla on kysymyksiä perhearjesta tai teinin kanssa elämisestä ja lapsille ja nuorille, jotka tarvitsevat jonkun, joka kuuntelee. Syksyllä chattimme ovat auki tiistaisin kello 12–14 ja torstaisin kello 16–18.

Pia Sundell lapsistrategian seurantaryhmän jäsen

Valtioneuvoston kanslia on asettanut seurantatyöryhmän kansallisen lapsistrategian työn tueksi. Seurantaryhmään nimitettiin Barnavårdsföreningenin toiminnanjohtaja Pia Sundell.

Voiko lapsellani olla ADHD?

"Arki takkuaa - lapsi unohtelee, hänen on vaikea noudattaa ohjeita tai hän joutuu toistuvasti riitoihin muiden kanssa. Asioita sattuu ja tapahtuu, tekemiset kasautuvat ja koetaan epäonnistumista. Lapsi saattaa menettää malttinsa pienistäkin asioista tai reagoi tapahtuneeseen nähden todella voimakkaasti. Miten sitten tietää onko lapsella ADHD?" Lue psykologi Silve Serenius-Sirven kirjoittama teksti aiheesta.
kaksi iloista tyttöä nauravat kameralle

Teini talossa? Voimme tukea sinua vanhempana monella tavalla!

Teinivuodet voivat olla myrskyistä aikaa, myös vanhemmille. Riitaa ja kinaa riittää arjessa. Meillä on eri tapoja tukea sinua ja auttaa perheen arkea myönteisempään suuntaan.

Kaikki chattimme auki joka arkipäivä

Korona sekoittaa arjen – asiantuntijamme tukevat ja neuvovat chateissa joka arkipäivänä. Toivomusten mukaan olemme läsnä nyt myös ilta-aikaan.

Samlade tips för dig med skolbarn hemma

Kämpar du med att skapa nya rutiner i vardagen när skolbarnen får distansundervisning? Har du bra tips om vad föräldrar kan göra för att hjälp barnet och hela familjen? Tipsa oss och hjälp andra. Vi uppdaterar artikeln efter hand.

Kalenteri

Maanantai
30.11
14:00

Föreläsning online: Bonusfamiljens behov av stöd

Bonusfamiljer är idag vanliga, men bonusfamiljen fungerar på ett annat sätt än kärnfamiljen. Det uppstår utmaningar som är helt annorlunda. I föreläsningen ger vi professionella information om och förståelse för den ombildade familjen.
Barnavårdsföreningen, Zoom
Tiistai
1.12
09:00

FamiljeLuckan | Helsingfors

Genussensitivitet med Amelie Lund. Öppet daghem för dig med barn i åldern 1-5 år.
LillaLuckan
Keskiviikko
2.12
17:00

Föreläsning online:Orsaker bakom barnets beteende

Kom och öka förståelsen för barnet! Under föreläsningen granskas faktorer som under ytan kan påverka barnets beteende.
Barnavårdsföreningen, Zoom
Keskiviikko
2.12
17:00

Verkkoluento: Mitä lapsen käytös heijastaa

Tule lisäämään ymmärrystäsi lapsen käytöstä kohtaan! Verkkoluennolla tarkastellaan käytöksen takana mahdollisesti vaikuttavia tekijöitä.
Barnavårdsföreningen, Zoom