Parempaa vuorovaikutusta kuohuvien teinivuosien aikana

09.09.2020 klo 10:59
Teiniaika herättää kysymyksiä ja tunteita useimmissa vanhemmissa ja välillä sukset voivat mennä kotona ristiin ihan kunnolla. Oikeilla työkaluilla ja tiedolla varustettuna vanhempi voi luoda paremman ilmapiirin kotona. Meillä on tarjota laaja valikoima tapoja tukea teinivanhempia ajoissa, ennen kuin ongelmat kasvavat.

Teinivuosina nuori muuttuu ja joskus voi olla hankalaa löytää yhteyttä omaan lapseensa. Iloiset hetket saattavat muuttua hetkessä raivoon ja se mitä lapsi aiemmin on osannut, tuntuu välillä haihtuneen jonnekin kauas. Kaikki tämä on aivan normaalia! Nuoruus on tärkeä vaihe elämässä, joka valmistaa lasta aikuisuuteen.

Vanhempana kaikkeen tähän sopeutuminen ei aina ole helppoa. Avain parempaan ymmärrykseen voi syntyä sen kautta, että oppii, mitä tapahtuu teinin mielessä, kehossa ja elämässä teinivuosien aikana. Voimme tarjota erilaisia käytännön työkaluja: luennoista ja verkkokursseista keskusteluryhmiin ja chattiin. On olemassa monta tapaa saada tukea kuohuvien teinivuosien aikana.

 

Syksyn tapahtumat

Ma 12.10 klo 17–19: Nuoren aivoissa kuhisee

Toisinaan teiniä stressaa ja ahdistaa, toisinaan hänen on vaikea löytää jarruja. Mikä selittää käyttäytymistä nuoruusiässä ja mitä kaikkea aivoissa tapahtuu? Luennolla tarjotaan napakkaa tietopakettia teinien vanhemmille.

Aiheesta luennoi Silve Serenius-Sirve yli 20 vuoden neuropsykiatrian alan työkokemuksella.

Ma 19.10 ja 26.10 klo 17–19: Lyhytkurssi verkossa nuorten vanhemmille

Verkossa toteutettavalla maksuttomalla kurssilla käsitellään keinoja, joilla voit parantaa kontaktia ja vuorovaikutusta nuoresi kanssa ja samalla välttää turhia ristiriitoja.

Kurssi muodostuu luennoista ja työskentelystä oman työkirjan kanssa. Kurssin ohjaajana toimii psykologi Silve Serenius-Sirve.

Alkaen ma 2.11 klo 17–19: Keskusteluryhmä verkossa teinien vanhemmille

Keskusteluryhmässä pohditaan nuoren käyttäytymistä ja omaa suhtautumistamme siihen. Käymme paljon ryhmäkeskusteluja, ja lisäksi käymme läpi myös teoriaa ohjaajan kanssa. Ryhmän ohjaajana toimii sairaanhoitaja ja neuropsykiatrinen valmentaja Sanna Karuvaara.

Chat nuorten vanhemmille

Onko yhteys teiniin solmussa? Huolestuttaako hänen käytöksensä? Chatista saat tukea ja vastauksia. Chatissamme voit kysellä kaikesta, mikä mietityttää teinin vanhempana aina tiistaisin klo 12–14 ja torstaisin klo 16–18.

Chatti on tarkoitettu 12–17-vuotiaiden nuorten vanhemmille.

 

Tästä voit lukea lisää siitä, miten voimme tukea nuorten perheitä.

Osallistumme SOSTE:n kampanjaan Onneksi on joku - Tur att det finns nån. Kampanjan aikana näytämme, kuinka tärkeää työmme on lapsille, nuorille ja perheille.

Lue kannanottomme täältä!

 
Silve Serenius-Sirve
Yksikönjohtaja, psykologi | Enhetschef, psykolog
+358505751500
kahdet jalat joissa punaiset ja siniset tennarit nurmikolla

”Leiri on erityislapselle tylsän kesä valopilkku”

Tutut ohjaajat ja turvallinen ilmapiiri ovat houkutelleet Eliaksen mukaan Barnavårdsföreningenin erityislasten kesäleireille vuosi toisensa jälkeen. Hänen äitinsä sanoo, että leirit ovat olleet odotettu valopilkku yksinäisen lapsen kesäpäiviin.
Aikuinen katsoo lasta ymmärtävästi

Blogi: Mitä lapsen haastavan käytöksen takana on?

"Miksi lapsi kiukkuaa, ärsyyntyy tai vastustelee? Näkemällä käytöksen taakse voidaan auttaa ja tukea lasta", kirjoittaa asiantuntijamme Minna Kuosmanen blogissaan.

Rekry: Vastaava ohjaaja Töölön lastenkotiin

Teemme töitä sen eteen, että hoidamme nuoriamme yksilöllisesti, nuoren voimavarat ja taidot huomioon ottaen. Rekrytoimme erityistason lastenkotiimme nyt vastaavaa ohjaajaa vakituiseen työsuhteeseen.

Blogg: Brev från en mamma till tonåringar

”Jag insåg att jag pratade alldeles för mycket om regler, istället för att lyssna in mina tonåriga döttrar. Redan efter några veckor kände jag mig stärkt i mitt föräldraskap.” Läs bloggen skriven av en förälder som gått nätkursen Föräldrawebben!
Söndrigt hjärta

Blogg: Brev från en separation

"Det är absolut ingen skam att söka hjälp, snarare en smart investering för framtiden och förhoppningsvis ett nytt, bättre liv", skriver en mamma som gått igenom en separation i vår blogg.

Kun rahaa ei riitä edes bussilippuun

Ehdotetut leikkaukset uhkaavat sosiaali- ja terveysalan järjestöjen toimintaa. Mitä lapsille ja perheille tapahtuu, jos toiminta häviää? Kysyimme asiakkailtamme ja vastaukset olivat häkellyttäviä.

”Nu vet jag att jag inte kan berömma mitt barn för mycket”

Vi deltar i SOSTE:s kampanj Tur att det finns nån. Under kampanjen visar vi hur viktigt vår arbete är för barn, unga och familjer. Läs blogginlägget om Pia och Mikael, som fick en lättare vardag och ett stärkt föräldraskap efter att ha deltagit i Familjeskolan POP på Barnavårdsföreningen.