Barnavårdsföreningen aloittaa yt-neuvottelut 1.10.2020 

01.10.2020 klo 13:22

Barnavårdsföreningen aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat järjestön hallinnossa toimivia työntekijöitä. Taustasyynä on, että Lasten Päivän Säätiö, joka on yksi Barnavårdsföreningenin isoista tukijoista, on kohdannut suuria talousvaikeuksia. Säätiö ylläpitää Linnanmäen huvipuistoa, joka kautena 2020 teki huomattavan huonon tuloksen koronapandemian takia. 

Barnavårdsföreningen on yksi Lasten Päivän Säätiön perustajajärjestöistä. Vuonna 2019 säätiö lahjoitti 4,5 miljoonaa euroa perustajajärjestöilleen. 

Barnavårdsföreningenin osuus avustuksesta oli 540 000 euroa. Tänä vuonna avustusta tullaan leikkaamaan merkittävästi tai jopa kokonaan. Myös Linnanmäki aloitti syyskuussa yt-neuvottelut. 

- Lasten Päivän Säätiöltä saamamme avustuksen olemme käyttäneet siihen, että olemme kehittäneet Barnavårdsföreningenin ennaltaehkäisevää lapsiin, nuoriin ja perheisiin kohdennettua lastensuojelutyötä. Tilanne, jossa nyt olemme, on valitettava ja iso taloudellinen haaste Barnavårdsföreningenille vuonna 2020. Se tulee myös näkymään toiminnassamme vuonna 2021, sanoo Barnavårdsföreningenin toiminnanjohtaja Pia Sundell. 

Lasten Päivän Säätiö ylläpitää ja kehittää Linnanmäen huvipuistoa kerätäkseen varoja lastensuojelutyölle. Säätiön perustivat vuonna 1957 kuusi lastensuojelujärjestöä. 

Lisätietoja antaa:
Toiminnanjohtaja Pia Sundell
040-501 9105
pia.sundell@bvif.fi

Pia Sundell
Pia Sundell
Verksamhetsledare | Toiminnanjohtaja
+358405019105
Pia leder det operativa arbetet på Barnavårdsföreningen. Hon är också bl.a. vice ordförande för Centralförbundet för Barnskydd | Pia johtaa BF:n operatiivista työtä. Hän on myös mm. Lastensuojelun Keskusliiton varapuheenjohtaja.

Lapsella on oikeus tulevaisuuteen

"Vietämme lapsen oikeuksien viikkoa. Meidän aikuisten tehtävä on vahvistaa lasten tulevaisuudentoivoa", kirjoittaa toiminnanjohtajamme Pia Sundell blogissamme.
Iloinen lapsi juoksee ulkona

Blogi: Bonusäiti – yhtä oikeaa tapaa ei ole

Siinä missä biologinen vanhemmuus useimmiten tapahtuu kuin itsestään ja vanhemmuuteen kasvaa pikkuhiljaa, voi bonusäitinä huomata yhdellä ovenavauksella elämäänsä kuuluvan puolison myötä myös lapsia. Eikä vain lapsia vaan myös liuta muita henkilöitä, joilla kaikilla on omat odotuksensa siitä, miten bonusvanhempana pitäisi toimia. Lue bonusäidin kirjoittama positiivinen ja uskoa tulevaisuuteen herättävä blogiteksti uusperheen arjesta.
kahdet jalat joissa punaiset ja siniset tennarit nurmikolla

”Leiri on erityislapselle tylsän kesä valopilkku”

Tutut ohjaajat ja turvallinen ilmapiiri ovat houkutelleet Eliaksen mukaan Barnavårdsföreningenin erityislasten kesäleireille vuosi toisensa jälkeen. Hänen äitinsä sanoo, että leirit ovat olleet odotettu valopilkku yksinäisen lapsen kesäpäiviin.
Aikuinen katsoo lasta ymmärtävästi

Blogi: Mitä lapsen haastavan käytöksen takana on?

"Miksi lapsi kiukkuaa, ärsyyntyy tai vastustelee? Näkemällä käytöksen taakse voidaan auttaa ja tukea lasta", kirjoittaa asiantuntijamme Minna Kuosmanen blogissaan.

Blogg: Brev från en mamma till tonåringar

”Jag insåg att jag pratade alldeles för mycket om regler, istället för att lyssna in mina tonåriga döttrar. Redan efter några veckor kände jag mig stärkt i mitt föräldraskap.” Läs bloggen skriven av en förälder som gått nätkursen Föräldrawebben!
Söndrigt hjärta

Blogg: Brev från en separation

"Det är absolut ingen skam att söka hjälp, snarare en smart investering för framtiden och förhoppningsvis ett nytt, bättre liv", skriver en mamma som gått igenom en separation i vår blogg.

Kun rahaa ei riitä edes bussilippuun

Ehdotetut leikkaukset uhkaavat sosiaali- ja terveysalan järjestöjen toimintaa. Mitä lapsille ja perheille tapahtuu, jos toiminta häviää? Kysyimme asiakkailtamme ja vastaukset olivat häkellyttäviä.

Parempaa vuorovaikutusta kuohuvien teinivuosien aikana

Teiniaika herättää kysymyksiä ja tunteita useimmissa vanhemmissa ja välillä sukset voivat mennä kotona ristiin ihan kunnolla. Oikeilla työkaluilla ja tiedolla varustettuna vanhempi voi luoda paremman ilmapiirin kotona. Meillä on tarjota laaja valikoima tapoja tukea teinivanhempia ajoissa, ennen kuin ongelmat kasvavat.