Siirry suoraan sisältöön
Mennyt tapahtuma

Verkkoluento: Stressi ajatuksissa

Stressi ajatuksissa -verkkoluennolla tarkastelemme sitä, miten ajtuksemme vaikuttavat stressitilaamme. Luennolla käsitellään yksinkertaisia periaatteita, joiden avulla voit tarkastella ja lempeästi haastaa omia ajatuksiasi. Luento on tarkoitettu erityisesti nuorten parissa työskenteleville.

Huppupäinen nuori piilottaa kasvonsa syliin
Kuva: Shutterstock
  • Kenelle:  Nuorten parissa työskenteleville
  • Ajankohta:  
  • Kellonaika:  17-18.30
  • Ilmoittautuminen päättyy:  
  • Paikka:  Verkossa
  • Hinta:  Maksuton

Stressi ajatuksissa -verkkoluento käsittelee stressiä stressireaktion ilmenemistä ajatuksissa. Luennolla tarkastelemme sitä, miten omat syvät uskomuksemme itsestä ja toisista vaikuttavat yhdessä tekemiemme tulkintojen kanssa stressiä lisäävästi tai vähentävästi. Luennolla käsitellään yksinkertaisia periaatteita, joiden avulla voit tarkastella ja lempeästi haastaa omia ajatuksiasi. Luento on tarkoitettu erityisesti nuorten parissa työskenteleville.

Stressi tunteissa – luennon aikana käsitellään:

  • Stressireaktiota ajatuksissa. Stressireaktio voi liittyä konkreettiseen tapahtumaan, tai siihen, miten suhtaudumme siihen. Yleensä meillä on suurempi mahdollisuus vaikuttaa näistä jälkimmäiseen ja siten hallita yleistä stressikuormaamme.
  • Miten vaikuttaa stressiin. Oma suhtautumisemme stressin aiheuttajaan voi synnyttää, voimistaa, tai myös lieventää kokemaamme stressiä.  Tähän puolestaan vaikuttavat omaksumamme uskomukset ja tulkinnat itsestämme, toisista, sekä ympäröivästä maailmasta. Stressireaktion käynnistyessä meille avautuu kuitenkin mahdollisuus tulla ajatuksistamme tietoisemmiksi ja siten vaikuttaa niihin.
  • Luennolla tutustumme tapoihin tehdä tätä käytännössä ja lisätä omaa itsetuntemustamme, sekä kykyämme stressinhallintaan ajatuksiimme ja tulkintoihimme vaikuttamalla.
  • Luento sisältää lyhyitä harjoituksia, jotka ovat osallistujille vapaaehtoisia. Luentojen lopussa on hetki aikaa keskustelulle ja kysymyksille.

Luennoitsija Risto Heikkinen Oman elämäni supertähti – hankkeesta. Heikkinen on kolmen vuoden ajan työskennellyt sijoitettujen ja jälkihuollon parissa olevien nuorten sekä nuorten aikuisten kanssa.

Luennot ovat ensisijaisesti suunnattu nuorten parissa työskenteleville, mutta ovat avoimia kaikille aiheesta kiinnostuneille. Luentoa ei tallenneta.

Kevään 2023 luennot stressistä:

Risto Heikkinen

Ota yhteyttä

Risto Heikkinen

Risto työskentelee Oman Elämän supertähti -hankkeessa.

+358407397268
Takaisin ylös