Perhekoulu POP® ohjaajakoulutus

Kaipaatko työssäsi uusia keinoja auttaa ja tukea haastavasti käyttäytyvää lasta? Sosiaali-, terveydenhuollon ja kasvatusalan ammattilaisten ja opiskelijoiden on mahdollista hakea perhekoulu POP® ohjaajakoulutukseen.

Perhekouluohjaajaksi voi kouluttautua terveydenhuollon, sosiaali- tai kasvatusalan ammattihenkilö, joka tekee työtä lapsiperheiden kanssa. Myös näiden alojen opiskelijat voivat osallistua koulutukseen.

Koulutuksen laajuus on 3 op, mahdollisia opintosuoritusten korvaavuuksia voi kysyä omasta opiskelupaikasta.

Koulutus antaa valmiudet työskennellä haastavasti käyttäytyvien lasten ja heidän perheidensä parissa. Koulutus yhdistää teoriatiedon suoraan käytännön harjoitteluun.

Kurssin sisältö ja tavoitteet

Perhekoulu kokoontuu kerran viikossa 10 viikon ajan. Ohjaajien työaika on klo 8.45 – 15.30. Ennen Perhekoulun alkamista järjestetään ohjaajien perehdytyspäivä. Koulutukseen hakeutuva sitoutuu olemaan mukana yhteensä 11 päivää.

Toiminnan pohjana käytetään Perhekoulun käsikirjaa. Jokaisella kerralla on oma teemansa, jonka soveltamista arkeen harjoitellaan lapsiryhmässä. 

Perhekoulun tavoitteena on lisätä myönteistä vuorovaikutusta ja myönteisen käyttäytymisen huomioimista, kehittää toimivampia ohjausmenetelmiä arkeen ja sitä kautta ehkäistä lapsen mahdollisia käytöshäiriöitä.

Ohjaajakoulutettavien työaika perhekoulupäivinä alkaa teoriaosuudella, jonka jälkeen koulutettavat toimivat lapsiryhmässä jokaisen lapsen omana ohjaajana. Ryhmän kouluttaja seuraa lapsiryhmän toimintaa peili-ikkunan takaa ja ohjaajakoulutettavat saavat ohjeita miten toimia eri tilanteissa.

Ilmoittautuminen ja hinta

Koulutukseen pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutus maksaa 50 € ja sisältää Perhekoulun käsikirjan ja muun materiaalin, lounaat sekä kahvit.

Uutuus - ohjaajakoulutus myös iltaisin

Perhekoulu POP ohjaajakoulutusta järjestetään myös iltaisin. Iltakoulutus on suunnattu lasten parissa työskenteleville ammattihenkilöille.

Koulutus alkaa perehdytyspäivällä (klo 9-15), jonka jälkeen ryhmä kokoontuu viitenä iltana klo 16.30–19.

Koulutuksen hinta on 50€/ohjaaja. Hintaan sisältyy Perhekoulun käsikirja, muut materiaalit, suolainen syötävä ja kahvit.

Kalenteriin

 
Neuropsykiatriska tjänster Neuropsykiatriset palvelut
Stenbäckinkatu 7 A, 00250 Helsinki
+358505651722
Telefonrådgivning må-tors kl. 9.00–11.00 och 12.00–14.00 | Puhelinneuvonta ma-to klo 9.00–11.00 ja 12.00–14.00 | nepsy (a) bvif.fi