Perhekoulun käsikirja

Käytännön opas vanhemmille

Tuntuuko arki lapsen kanssa haastavalta? Kaipaatko myönteisiä keinoja lapsen kanssa olemiseen? Oletko ajautunut kielteisen vuorovaikutuksen kehään?

Perhekoulun käsikirjan avulla opit uuden tavan suhtautua lapseen ja paremmin ymmärtämään sekä ohjaamaan hänen käyttäytymistään.
 

- Kirja antaa käytännönläheisiä vinkkejä vanhemmille, käsikirjan toimittamiseen osallistunut Barnavårdsföreningenin psykologi Silve Serenius-Sirve kertoo. Auttamalla vanhemman ja lapsen vuorovaikutusta kehittymään myönteisempään suuntaan, voidaan osaltaan ennaltaehkäistä lasten käytöshäiriöiden riskiä ja lisätä vanhemman itseluottamusta kasvattajana.

Käsikirjan neuvot ovat alun perin kehitetty alle kouluikäisille ylivilkkaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Keinot ovat kuitenkin sovellettavissa kaiken ikäisille lapsille, joiden arki voi monesta eri syystä olla haastavaa. Perhekoulun käsikirja pohjautuu Perhekoulu POP® - ohjelmaan.

Perhekoulu POP®: n käynyt vanhempi kertoo ohjelman jälkeen ymmärtävänsä lapsen käyttäytymistä paremmin ja huomaavan hänen myönteisiä puoliaankin enemmän.
 

- Stressaan hankalia tilanteita vähemmän, kun koen, että minulla on keinoja selvitä niistä, toinen Perhekoulun käynyt vanhempi kuvaa.

Perhekoulun käsikirja toimii itsenäisenä oppaana tai osana Perhekoulun työskentelyä. Siitä hyötyvät niin vanhemmat kuin heidän lähipiirinsäkin. Lisäksi perheiden parissa työskentelevät ammattilaiset ovat kertoneet hyötyvänsä kirjan opeista kohdatessaan lapsia ja heidän vanhempiaan.

Vuoden 2018 loppupuolella Perhekoulun käsikirja julkaistaan myös ruotsinkielisenä. Kirjat julkaisee Barnavårdsföreningen.
 

Tilaa kirja: nepsy@bvif.fi

 Kirjan hinta: 27 € (+ toimituskulut)

 

 

 

 

 


Perhekoulu POP® - Laitetaan yhdessä arki toimimaan