Siirry suoraan sisältöön
Lehdistötiedotteet

Barnavårdsföreningen 130 vuotta – Suomen vanhin lastensuojelujärjestö viettää juhlavuotta

Barnavårdsföreningen on tehnyt työtä lapsiystävällisen yhteiskunnan puolesta jo 130 vuotta. Juhlavuoden teema on Kuuntele lasta ja sen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kuvitus lapsista jotka pitävät banderollia.

Suomen vanhimpana lastensuojelujärjestöna Barnavårdsföreningen on ollut lastensuojelun edelläkävijä vuodesta 1893. Järjestö on ollut mukana luomassa tämän päivän lastensuojelua Suomessa ja kehittämässä ruotsinkielistä varhaiskasvatusta.

Barnavårdsföreningen nostaa aktiivisesti lapsen tarpeet ja oikeudet yhteiskunnalliseen keskusteluun. 130-vuotisjuhlavuoden teemana on Kuuntele lasta.

– On tärkeää, että lapsen ääntä kuunnellaan ja kunnioitetaan, ja että lapselle luodaan tilaa ja tilaisuuksia ilmaista itseään, sanoo Barnavårdsföreningenin toiminnanjohtaja Pia Sundell.

Barnavårdsföreningen juhlistaa juhlavuotta koko vuoden 2023 ajan. Juhlavuoden suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Juhlavuoden aikana järjestetään luentoja vanhemmille ja ammattilaisille. Juhlallisuudet huipentuvat syksyn aikana järjestettäviin tapahtumiin, jotka tarjoavat jotain niin lapsille, nuorille ja kuin perheillekin. Ohjelmaa tarjotaan sekä suomeksi että ruotsiksi.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii Barnavårdsföreningenin juhlavuoden suojelijana.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii Barnavårdsföreningenin juhlavuoden suojelijana.
Pia Sundell

Ota yhteyttä

Pia Sundell

Toiminnanjohtajamme vastaa mielellään kysymyksiin liittyen Barnavårdsföreningenin 130-vuotisjuhlavuoteen.

+35840 501 9105
Takaisin ylös