Siirry suoraan sisältöön
Uutiset

Rap and life lessons -työpajat luovat uskoa rikostaustaisten nuorten tulevaisuuteen

Barnavårdsföreningenin tämän vuoden erityisenä panostuksena ovat rikos- ja päihdetaustaisille nuorille suunnatut rap-työpajat, joita luotsaavat artistit Aina ja pitkää uraa Kwan-yhtyeessä tehnyt Tidjân Ba.

Teksti:
Anne Nickström
Tidjan ja Aina juovat kahv
Rap and life lessions - työpajoja luotsaavat Kwan yhtyeen kanssa pitkää uraa tehnyt Tidjân sekä useiden suurten artistien kanssa työskennellyt Aina.

Oman elämäni supertähti -toiminnan Rap and life lessons on ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa rap-musiikin tekemisestä kiinnostuneita nuoria tuetaan pidemmän aikaa ja johon panostetaan erityisen paljon.

Nuorisotyö on erittäin lähellä sydäntä – Kwan yhtyeestä tunnettu Tidjân Ba

Erityisen projektista tekee sen, että kaksi Suomen etulinjan artistia ovat mukana tukemassa nuorten oppimista. Useiden suomalaisten rap-artistien kanssa työskennellyt debyyttilevyään työstävä Aina ja Kwan yhtyeen kanssa pitkää uraa tehnyt Tidjân Ba toimivat nuorten mentoreina.

– Lähdin tähän proggikseen mukaan koska nuorisotyö on erittäin lähellä sydäntä. Ajatus yhdistää pedagogiikka ja räppi on kuin unelmahomma minulle. Ja tietenkin vielä se, että kyseessä on nuoria, joilla on ollut vaikeuksia elämässä päihteiden takia ja haluavat nyt tehdä jotain positiivista ja luovaa on vaan niin upeaa, Kwan yhteyeestä tunnettu Tidjân Ba kertoo.

Mentorit työstävät nuorten kanssa sanoituksia, laulu- ja hengitystekniikkaa sekä esiintymistaitoja. Lopuksi nuoret saavat mahdollisuuden nauhoittaa demonsa studiossa.

– Mulle on tärkeää päästä jakamaan tietotaitoa hiphopin arvojen mukaisesti. Haluan kannustaa ja omalta osaltani auttaa nuorten itsetunnon vahvistamisessa. On tärkeää, että osallistujalle tulee sellainen olo, että mähän pystyn ja voin! Aina sanoo.

Räppiin liitetään usein rikollisuus

Barnavårdsföreningenin Oman elämäni supertähti -toiminta tukee lastensuojelun, sijaishuollon ja jälkihuollon piirissä olevia nuoria. Toiminnan parissa työskentelevät Tomi Marttila ja Laura Kyllönen kertovat rap-työpajojen tarjoavan nuorille vaihtoehtoisia tapoja tehdä musiikkia.

Haluamme tarjota nuorille mahdollisuuden irtautua rikoksista ja päihteistä – Oman elämäni supertähti -toiminnassa työskentelevä Laura Kyllönen

– Räppiin liitetään usein rikollisuus ja moni nuori saattaa jo tehdä rap-musiikkia omassa kaveriporukassa tai jengissään, Marttila kertoo. Siksi on erityisen tärkeä tarjota eri väyliä, miten päästä eteenpäin ja edistää nuorten musikaalista kiinnostusta.

Toive rap-työpajoista on lähtenyt nuorilta itseltään ja Oman elämäni supertähti -toiminnan työtekijät ovat kokonaisvaltaisesti ottaneet huomioon nuorten tarpeet.

– Haluamme tarjota nuorille mahdollisuuden irtautua rikoksista ja päihteistä, vahvistaa heidän uskoa tulevaisuuteen ja tukea heidän lahjakkuuttaan, Kyllönen kiteyttää.

Anne Nickström

Kirjoittaja

Anne Nickström

Tiedottajamme Anne työskentelee viestinnän ja markkinoinnin parissa.

+358 40 764 4759
Laura Kyllönen

Ota yhteyttä

Laura Kyllönen

Laura työskentelee Oman elämäni supertähti -toiminnan parissa. Laura auttaa nuoria löytämään voimavaransa ja järjestää eläinavusteista toimintaa nuorille.

+358 50 5545 591
Takaisin ylös