Siirry suoraan sisältöön
Uutiset

Stressiä käsittelevät luennot auttavat ymmärtämään nuorta

Barnavårdsföreningen tarjoaa tänä keväänä kolme luentoa nuorten parissa työskenteleville. Luentojen aiheena on stressi ja sitä käsitellään kolmesta tulokulmasta: kuinka stressi vaikuttaa ja näkyy kehossa, tunnetiloissa sekä ajatuksissa.

Teksti:
Anne Nickström
Stressaantunut nuori
Kevään verkkoluennoilla käydään läpi miten stressi vaikuttaa nuoreen ja lapseen. Kuva: Shutterstock

– Luennolla saat käytännön tietoa stressistä, luennoitsija Risto Heikkinen Oman elämäni supertähti – hankkeesta kertoo. Ymmärtäessäsi miten stressi toimii ja millä tavoin se ilmenee, opit säätelemään omaa vireystilaasi sekä ymmärtämään nuorta paremmin.

Heikkinen on kolmen vuoden ajan työskennellyt sijoitettujen ja jälkihuollon parissa olevien nuorten sekä nuorten aikuisten kanssa.

– Työssäni nuorten kanssa olen oppinut aidon kohtaamisen merkityksen, Heikkinen sanoo.

Heikkinen kertoo, että nuoren menneisyyden kokemukset luovat pohjaa nuoren kyvylle käsitellä stressiä ja vastoinkäymisiä.

– Myös tämä hetki, olosuhteet ja minkälainen päivä nuorella on ollut vaikuttavat hänen käytökseensä. Mitä stressaantuneempi ihminen on, sitä vaikeampaa hänen on olla läsnä ja vuorovaikutuksessa toiseen, sanoo Heikkinen.

Kolme maksutonta luentoa stressistä

Kevään kolmen maksuttoman verkkoluennon aikana osallistujat oppivat niin omaa kuin nuoren stressitilan ymmärtämistä. Osallistua voi yhdelle tai kaikille kolmelle verkkoluennolle. Luennot ovat ensisijaisesti suunnattu nuorten parissa työskenteleville, mutta ovat avoimia kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Luennot sisältävät lyhyitä harjoituksia, jotka ovat osallistujille vapaaehtoisia. Luentojen lopussa on hetki aikaa keskustelulle ja kysymyksille.

Kevään luentoaikataulu:

2.3 klo 15-16 Stressi kehossa – verkkoluento
17.3 klo 15-16 Stressi tunteissa – verkkoluento
29.3 klo 15-16 Stressi ajatuksissa – verkkoluento

Ota yhteyttä

Anne Nickström

Kirjoittaja

Anne Nickström

Tiedottajamme Anne työskentelee viestinnän ja markkinoinnin parissa.

+358 40 764 4759
Takaisin ylös