Hoppa till innehåll
menu
Nyheter

Barnavårdsföreningen ordförande för Våldsobservatoriet

Barnavårdsföreningen bär år 2021 ordförandeskapet i nätverket Finlands nationella våldsobservatorium. Nätverket finns till för att bekämpa våld mot kvinnor och samlar medborgarorganisationer, forskare och privatpersoner.

Barnavårdsföreningen ordförande för Våldsobservatoriet -artikelms bild

Våld i nära relationer har ökat i världen som en konsekvens av coronapandemin. Våld kan drabba vem som helst och alla som blivit bemötta av våld har rätt till stöd och hjälp.

För alla barn är inte hemmet den tryggaste platsen. Därför är det viktigt för vår organisation att vara med i nätverket som synliggör våld mot kvinnor och våld i nära relationer.
– Barnavårdsföreningens verksamhetsledare Pia Sundell.

“Det är skadligt för barnet att växa upp i en miljö där det förekommer våld. Det är samhällets ansvar att ta hand om alla barn,” fortsätter Pia Sundell.

I år bär Barnavårdsföreningen ordförandeskapet i nätverket Finlands nationella våldsobersvartorium. Som ordförande fungerar kommunikatör Anne Nickström. Nätverket samlar organisationer, forskare och privatpersoner.

Nätverket ordnar den årligen kommande kampanjen Ljus, inte våld. Kampanjen i november försvarar kvinnors mänskliga rättigheter, kroppsliga integritet och rätt till ett liv utan våld. Kampanjen kulmineras i ett webinarium den 25 november kl. 17.30-19 under FN:s Internationell dag mot våld mot kvinnor.

Läs mer om Ljus inte våld – webinariet på evenemangets Facebook-sida! 

Anne Nickström

Ta kontakt

Anne Nickström

Anne jobbar som kommunikatör med kommunikation och marknadsföring. Hon fungerar som ordförande i nätverket Finlands nationella våldsobservatorium.

+358407644759
Tillbaka upp