Hoppa till innehåll
menu
Nyheter

Barnavårdsföreningen ordförande för Svenska hörnan under Helsingfors Pride

Barnavårdsföreningen bär år 2024 ordförandeskapet i nätverket Svenska hörnan under Helsingfors Pride. Nätverket samlar finlandssvenska organisationer som arbetar för HBTQIA+-personers rättigheter.

Barnavårdsföreningens logo på en tröja. I bakgrunden en prideflagga.
Foto: Oscar Lehtinen

Prideveckan i Helsingfors är det största evenemanget med fokus på kultur och mänskliga rättigheter i Finland. Helsingfors pridevecka arrangeras i år den 24–30 juni. För det svenskspråkiga programmet ansvarar Svenska hörnan, som är ett samarbete mellan flera finlandssvenska organisationer.

Svenska hörnans program är ett etablerat inslag under prideveckan. Nätverket består av finlandssvenska organisationer som står upp för jämlikhet och mångfald, alla dagar om året. Organisationerna i nätverket bidrar med sina kompetensområden till programmet.

På Barnavårdsföreningen lyfter vi aktivt fram barnets behov och rättigheter. Alla barn är lika mycket värda och inget barn får mobbas eller diskrimineras. Därför är det viktigt för oss att vara med i Svenska hörnan under Helsingfors Pride. – Anna Alenius, Barnavårdsföreningens kommunikationschef.

I år bär Barnavårdsföreningen ordförandeskapet i nätverket Svenska hörnan. Kommunikationschef Anna Alenius fungerar som ordförande och kommunikationsassistent Emilia Blomqvist som sekreterare i arbetsgruppen. Arbetsgruppen har i januari påbörjat planeringen av årets program. Mera information om programmet publiceras under våren.

Kom med i Svenska hörnan

Vill er organisation vara med i nätverket Svenska hörnan år 2024? Nätverket välkomnar fler organisationer både i arbetsgruppen och att bidra med program till själva evenemanget. Om ni är intresserade kontakta Anna Alenius, anna.alenius@bvif.fi, +358 40 528 8965.

 

Anna Alenius

Ta kontakt

Anna Alenius

Anna är kommunikationschef och ansvarar för organisationens kommunikation och marknadsföring.

+358 40 528 8965
Tillbaka upp