Hoppa till innehåll
menu
Nyheter

Barnavårdsföreningens populära sommarläger är tillbaka – anmälningen öppnar i mars

Sommarlägren för barn i årskurs 1–3 och Tjejvillans läger för 9–12-åringar är tillbaka i år. Den 1 mars öppnar anmälningen för 20 förmånliga dagläger i Helsingfors, och ett i Grankulla.

Text:
Axel Nurmi
Barnavårdsföreningens populära sommarläger är tillbaka – anmälningen öppnar i mars -artikelms bild

Barnavårdsföreningens sommarläger har varit väldigt populära och omtyckta tidigare år.

– Flera föräldrar har redan varit i kontakt med mig för att fråga när anmälningen öppnar, säger Isabella Franck, som ansvarar för verksamheten på 19 av lägren.

Lägren i fråga är för barn i årskurserna 1–3. Anmälningen till två av Tjejvillans sommarläger öppnar också den 1 mars. De lägren riktar sig till barn i åldern 9–12.

Här ordnas lägren:

  • Grundskolan Norsen, Helsingfors
  • Gillebo eftis, Kårböle skola, Helsingfors
  • Botby grundskola, Helsingfors
  • Drumsö lågstadieskola, Helsingfors
  • Arbetets vänner, Annegatan 26, Helsingfors
  • Georgsgatan 27, Helsingfors (Tjejvillan)
  • Dalvägen 11, Grankulla (Tjejvillan)

Nytt för i år är att lägren är billigare än tidigare; priset i år är 50 euro per vecka per barn. Tidigare har lägren kostat 70 euro per vecka. Två läger varar i endast tre dagar, de lägren kostar 30 euro.

– I övrigt är det inget nytt i år. Tvärtom räknar vi lite med en återgång till det normala, efter de här två coronaåren, säger Franck.

Meningen med sommarlägren är att barnen ska ha en trygg plats att vara på under sommaren medan föräldrarna jobbar. Målet är att stöda barnen i sin språkliga, sociala och etiska utveckling.

– Vi vill ge barnen ett ställe där de kan leka, experimentera, skapa, fara på utfärder och helt enkelt koppla av. Vi försöker också så gott det går beakta barnens önskemål i planeringen av programmet, säger Franck.

Sammanlagt erbjuds 380 lägerplatser över en period på fem veckor. Antalet ledare per läger stiger också från två till tre.

Det ordnas också fler läger utöver de 21 vars anmälning öppnar den 1 mars, bland annat läger för barn med specialbehov. Mer information om dem kommer under våren.

Du kan läsa mer om lägren och hittar också anmälningslänkarna i vår händelsekalender.

Ta kontakt

Isabella Franck
Isabella Franck

Isabella jobbar som chef för eftermiddagsverksamheten. Hon leder och koordinerar verksamheten på våra eftisar och läger för skolbarn.

+358 40 759 0251 Svenska och finska
Axel Nurmi

Skribent

Axel Nurmi

Axel jobbar som kommunikationsassistent. I första hand jobbar han med projektet Fixa föräldraskapet.

+358 50 556 1238
Tillbaka upp