Hoppa till innehåll
menu
Nyheter

Kampanjen En nykter jul för barnens skull påminner om barnets rätt till vila och trygghet

Tillsammans med övriga arrangörer vädjar Barnavårdsföreningen till alla vuxna att ge barnen en nykter jul – en helg i en trygg och ansvarsfull gemenskap.

Kampanjen En nykter jul för barnens skull påminner om barnets rätt till vila och trygghet -artikelms bild

Barnavårdsföreningen deltar i den riksomfattande kampanjen En nykter jul för barnen skull, som arrangeras för 25:e gången. Kampanjen uppmuntrar alla vuxna att skapa en trygg och sund feststämning för barnet, utan berusningsmedelsrelaterade olägenheter.  

Berusningsmedel gör att omsorgen om barnen och barnens behov lätt blir förbisedda. På detta sätt försämrar berusningsmedel också utvecklingen av den tidiga interaktionen och anknytningen mellan barnet och föräldern. I värsta fall leder användningen av berusningsmedel till fysiskt och psykiskt våld, vilket skadar barnets utveckling allvarligt och ökar risken för att barnet senare utvecklar ett våldsamt och självdestruktiv beteende.  

En balanserad vardag och fest erbjuder de bästa förutsättningarna för barnens liv och uppväxt. De som har ansvar som fostrare ska säkerställa att barnen inte blir ensamma till exempel på grund av föräldrarnas användning av berusningsmedel.  

Behöver du hjälp?

Bli inte ensam med dina problem eller bekymmer. På kampanjens webbplats hittar du kontaktuppgifter till flera organisationer som erbjuder hjälp och stöd.

Läs mer
Pia Sundell

Ta kontakt

Pia Sundell

Pia jobbar som verksamhetsledare och försvarar aktivt barnets rättigheter i samhället.

+358 40 501 9105
Tillbaka upp