Hoppa till innehåll
menu
Nyheter

“Tack för att du svarade och lyssnade” – Föräldrachatten har stött föräldrar under det senaste året

Barnavårdsföreningen har utvecklat sin tjänst Föräldrachatten. Arbetet har möjliggjorts genom ett bidrag från Folktingets garanter.

“Tack för att du svarade och lyssnade” – Föräldrachatten har stött föräldrar under det senaste året -artikelms bild
Verksamhetsledare Pia Sundell presenterar det fysiska Föräldrachatten-materialet. Foto: Axel Nurmi

I Föräldrachatten kan föräldrar i hela landet enkelt och snabbt få råd och stöd av sakkunniga på Barnavårdsföreningen.

– Genom att stödja föräldrar i sitt föräldraskap gynnas också barn och unga, säger Pia Graniittiaho, som är chef inom Barnavårdsföreningens familjearbete och ansvarar för Föräldrachatten.

Många av dem som chattat med Barnavårdsföreningens expert, som varit på plats två gånger i veckan, har varit tacksamma för det stöd tjänsten erbjudit.

”Tack för att du svarade och lyssnade” skriver en chattare, medan en annan konstaterar att ”ibland behöver man höra att man har varit en bra förälder och gjort rätt saker”.

Föräldrachatten stödjer också då det känns svårt. ”Tack, skönt med en vettig mottagare för eländet”, skriver en chattare.

Bidraget på 10 000 euro från Folktingets garanter har använts till att förbättra strukturerna och utveckla chattjänsten.

– Vi vet att pandemin drabbat barn och unga extra hårt och att många familjer är i behov av hjälp. Bidraget från Folktingets garanter har varit värdefullt för oss, eftersom det möjliggjorde att vi fick en chans att ytterligare förstärka vårt serviceutbud till familjer, konstaterar verksamhetsledare Pia Sundell.

Barnavårdsföreningen har samarbetat med illustratören Maria Sann. Foto: Kiia-Bettina

Bidraget har också använts till att skapa nytt marknadsföringsmaterial. För det ändamålet har Barnavårdsföreningen samarbetat med den prisbelönta illustratören Maria Sann.

Sann fick i uppdrag att ta fram tre bilder som fångar vardagen i familjen, utan att fördöma någon eller måla upp glansbilder. Det var också viktigt att humorn i bilderna inte glömdes bort

– Att arbeta med Barnavårdsföreningen känns viktigt, betydelsefull och givande. Organisationen har ett stenhårt proffsigt kommunikationsteam, vilket alltid underlättar illustratörens arbete, säger Sann.

Sanns illustrationer kommer att synas på Barnavårdsföreningens konton på sociala medier under våren.

Föräldrachatten erbjuder stöd på både svenska och finska, och är öppen måndagar mellan klockan 16 och klockan 18, och fredagar mellan klockan 12 och klockan 14.

Läs mer om Föräldrachatten

I Föräldrachatten får du stöd och råd av våra sakkunniga. Du kan kontakta oss i smått och stort – oberoende av i vilken livssituation du än är.

Läs mer
Tillbaka upp