Hoppa till innehåll
menu
Pressmeddelanden

Barnavårdsföreningen öppnar Tjejvillan i Esbo

Den 27 oktober utvidgar Barnavårdsföreningen Tjejvillan-verksamheten till Esbo centrum. Tjejvillan är öppen för alla som identifierar sig som flicka och är i åldern 10–18.

Leende Tjejer framför Tjejvillan
Bild: Barnavårdsföreningen

Verksamheten ordnas i samarbete med organisationen Nice Hearts, i deras utrymmen på Hälsogränden 2 b i Esbo centrum. Tjejvillan kommer att ha öppet på fredagar klockan 14–17 med start den 27 oktober.

På Tjejvillan har deltagarna möjlighet att uppleva nya saker, skapa nya vänskapsrelationer och lära sig mer om sig själv. På plats finns alltid två sakkunniga från Barnavårdsföreningen som planerar och förverkligar den kostnadsfria verksamheten i samarbete med deltagarna. Förutom fri samvaro lyfts olika teman fram i verksamheten, som till exempel självkänsla och sociala färdigheter.

Till Tjejvillan kan man komma precis som man är. – Maria Öhman, ansvarig sakkunnig på Tjejvillan

– Till Tjejvillan kan man komma precis som man är. Allt vi gör formas utgående från deltagarna önskemål och behov. Vi har märkt att deltagarna uppskattar att det inte finns några prestationskrav på Tjejvillan, berättar Maria Öhman, ansvarig sakkunnig på Tjejvillan.

Barnavårdsföreningen startade Finlands första svenskspråkiga Tjejvillan-verksamhet i Grankulla hösten 2015. Efter det har verksamheten utvidgat till Helsingfors, Sibbo, Kyrkslätt och Borgå.

Verksamheten i Esbo kan inledas tack vare ett bidrag från STEA, Social- och hälsoorganisationernas understödscentral.

–  Tjejvillan-verksamheten är populär och det känns fint att Barnavårdsföreningen fått möjligheten att än en gång utvidga verksamheten, konstaterar verksamhetsledare Pia Sundell.

Maria Ostrow

Ta kontakt

Maria Ostrow

Maria är enhetschef och ansvarar för Barnavårdsföreningens arbete med barn och unga. Hon svarar på vidare frågor om Tjejvillan i Esbo.

+358 40 061 8453
Tillbaka upp