Otammeko erilaisuudet huomioon – myös työelämässä?

30.04.2019 kl. 12:53
"Taannoin kohtasin nuoren työnhakijan, joka todellakin antoi minulle ajattelun aihetta. Hän toi esille, että introverttiudestaan huolimatta on hyvä työntekijä. Reagoin lauseeseen aluksi ymmärtämättä sen sisältöä, mutta tajusin nopeasti, että sosiaalinen media, yhteiskuntamme ja jopa työelämä suhteellisen avoimesti tukee ekstroverttejä persoonallisuuksia. Miltäköhän tämä kaikki introvertista tuntuu?" Lue henkilöstöpäällikkö Anne Toivasen kirjoittama blogiteksti.

 

Rekrytointi kuuluu mielekkäimpiin työtehtäviini. Työhaastattelut ovat mielenkiintoisia, yllätyksiä täynnä (välillä myös pettymyksiä), mutta ennen kaikkea opettavaisia. Koskaan ei tiedä millainen henkilö ovesta astuu sisään.

Ellei jokaisessa, niin melkein kaikissa, työpaikkailmoituksissa peräänkuulutetaan avoimuutta, positiivisuutta, sosiaalisuutta ja hyviä vuorovaikutustaitoja. Taannoin kohtasin nuoren työnhakijan, joka häpesi omaa introverttia persoonallisuuttaan, vaikka hänellä oli työhön soveltuva koulutus ja osaaminen. Tilanne sai minut ajattelemaan, että ekstrovertti työnhakija ei automaattisesti ole osaavampi työntekijä - hän luultavasti vain on taitavampi markkinoimaan itseään.

Kuunteleminen on taitolaji

Haluan nostaa esille epävarmuuden, jonka introvertti työnhakija voi tuntea kohdatessaan ekstrovertin haastattelijan. Olin ehkä itsekin haastattelutilanteessa sortunut lähettämään signaaleja, että hänen luonteensa ei jotenkin soveltunut haettavaan työtehtävään. Meidän ekstroverttien onkin välillä hyvä pysähtyä miettimään, otammeko erilaisuudet huomioon. Työelämässä kuunteleminen on nimittäin taitolaji, jonka arvoa monesti aliarvioidaan.

Usein työelämässä kuulee sanottavan, että erilaisuus on jokaisen työyhteisön vahvuus. Miltä työyhteisö näyttäisi, jossa olisi pelkkiä sanavalmiita, ulospäinsuuntautuneita ja ekstroverttejä työntekijöitä?

Entä muulla yhteiskunnassamme – arvostammeko erilaisuutta? Koulumaailmassa - miten siellä kohdataan hiljaiset ja tarkkailevat oppilaat? Osataanko heitä huomioida tavalla, joka vahvistaa juuri heidän tapaansa olla ja oppia? Onko myös koulumaailma ja sen oppimisympäristö luotu lapsille ja nuorille, joilla on helppoa ilmaista itseään ja olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa?

Entä miten nämä erilaisuudet kohdataan päiväkodeissa? Osaammeko päiväkodin lapsiryhmässä tukea introvertteja vai yritämmekö me tiedostamatta ja huomaamattamme ’käännyttää’ heitä? Auttaa heitä pääsemään ’vaikeutensa’ yli?

Erilaisuus on rikkautta

Minunkaltaisten ”höpöttäjien” on vaikea joskus ymmärtää, että niin introverttien aikuisten kuin lastenkin on hyvä olla sellaisena kuin ovat. He eivät tarvitse ainaista hälinää ympärilleen, vaan tarvitsevat sitäkin enemmän omaa tilaa ja hiljaisuutta ajatuksilleen ja tunteilleen. Introvertin vahvuus on juuri se, että hän uskaltavaa ja osaa olla omassa tilassaan itsevarmasti, ajattomasti ja juuri sen aikaa, kun kokee tarpeelliseksi.

Erilaisuus - varsinkin ekstroverttiys ja introverttisyys - ovat todellinen rikkaus, kun niitä osataan huomioida ja nostaa esille vahvuuksina työyhteisöissä, koululuokissa tai päiväkodeissa, missä tahansa tilanteessa ihmiset kohtaavat.

Tapaamani työtekijä muistutti minua siitä, mikä jokaisessa ihmiskohtaamisessa on tärkeää: erilaisuutta ei tulisi pelätä – vaan arvostaa ja kunnioittaa.

Anne Toivanen
Anne Toivanen
Personalchef | Henkilöstöpäällikkö
+358407382156
Anne ansvarar för personalfrågor på Barnavårdsföreningen | Anne vastaa BF:n henkilöstökysymyksistä.
Flicka som ler

Eftis - en trygg paus i vardagsstressen

“Många barn har det stressigt både i skolan och med en massa hobbyer – och då ska eftis kunna ge dem meningsfull fritid med trygga vuxna”. Så sammanfattar Christina Nymark, ansvariga ledaren på Drumsö eftis, sin tanke om vad Barnavårdsföreningens eftermiddagsverksamhet ska erbjuda.Läs mera »

Rekry: Assitent och barnskötare till våra daghem

Familjevänlig arbetsplats, barnets bästa står i centrum, steget före, chansen att få påverka ... Här är några exempel på varför personalen på Barnavårdsföreningens daghem trivs med sina jobb. Nu söker vi dig som tycker om att jobba med barn!Läs mera »

Några tankar från en separation

”Jag känner mig så trött och energilös. Att skiljas eller separera från den man tidigare har älskat är tungt”, skriver en pappa i Barnavårdsföreningens blogg. Läs också om stödgruppen för frånskilda föräldrar startar den 2:a september i Helsingfors.Läs mera »

Vi arbetar för att öka välmående i skolorna också i Österbotten

I höst börjar Barnavårdsföreningen arbeta i svenska Österbotten för att öka trivseln i skolorna och stärka barns och ungas psykiska välmående. Läs mera »

Inhoppare till Tölö daghem och andra enheter

Vi söker inhoppare till Tölö daghem och våra andra enheter.Läs mera »