mamma och dotter

Familjehandledning

Behöver du tips och råd i ditt föräldraskap? Blir du lätt irriterad? Hos oss får du verktyg för en positivare vardag och möjligheten att vädra dina tankar med en sakkunnig. Kom med på vår familjehandledning!

Familjehandledning finns till för föräldrar till barn och unga i alla åldrar. Vi inleder med ett avgiftsfritt första möte där vi diskuterar din familjs situation och behov. Du kan söka dig till familjehandledning utan diagnos eller remiss, det räcker med att du känner oro för ditt barn eller din familj.

Vår sakkunniga inom barn- och familjearbete stödjer er under hela familjehandledningen.

Vad är familjehandledning?

Målet med familjehandledningen är att du får positiva sätt för uppfostran och att umgås med barnet. Tanken är också att stämningen i hemmet ska förbättras. De nya sätten att möta barnet ger dig möjlighet att reflektera över föräldraskapet och ditt sätt att vara förälder.

Det finns också en kortare version av familjehandledningen, som fokuserar på en viss utmaning inom familjen. Då går ni igenom problemet tillsammans med vår sakkunniga och definierar realistiska och klara målsättningar. Familjen erbjuds konkreta råd för att tackla utmaningen.

Hur omfattande är familjehandledningen?

Familjehandledningen innehåller fem möten (90 minuter).

Den korta familjehandldningen innehåller tre möten (60 minuter).

Träffarna kan vid behov ordnas på distans.

På det avgiftsfria första mötet kommer ni överens med den sakkunniga vilken form av familjehandledning som lämpar sig för er familj och hur många gånger ni träffas.

Ta kontakt!

Huvudstadsregionen/Helsingfors: Neuropsykiatriskt kunnande  +358505651722  | nepsy@bvif.fi

Raseborg/Ekenäs: Maria Ostrow, sakkunnig inom barn- och familjearbete +358400618453 | förnamn.efternamn@bvif.fi

 
Neuropsykiatriska tjänster Neuropsykiatriset palvelut
Stenbäckinkatu 7 A, 00250 Helsinki
+358505651722
Telefonrådgivning må-tors kl. 9.00–11.00 och 12.00–14.00 | Puhelinneuvonta ma-to klo 9.00–11.00 ja 12.00–14.00 | nepsy (a) bvif.fi