67582.jpg

Tjejer, våga tala om självkänsla!

08.02.2019 kl. 12:58
Under hösten 2018 gjorde tre praktikanter från Svenska social- och kommunalhögskolan sin praktik på Tjejvillan i Grankulla. Läs bloggtexten där de berättar om sin workshop med temat självkänsla, på Barnavårdsföreningens blogg.

 

Vi hade praktik på Tjejvillan, en trygg plats för alla som identifierar sig som flicka i åldern 10–18 år. Under våra besök på Tjejvillan fick vi lära känna massa nya flickor och ta del av många lärorika och givande stunder med flickorna. Vi fick observera, delta och vara en del av verksamheten.
 

Självkänslan viktig

Som en del av vår praktik höll vi en workshop för flickorna som vi bestämde att skulle handla om självkänsla, då vi ansåg att det är ett så viktigt och relevant ämne i dagens samhälle bl.a. med tanke på sociala mediers närvaro.

Förväntningarna kring denna workshop var att antagligen vi själva skulle vara tvungna att stå för talandet vilket visade sig vara väldigt fel eftersom flickorna överraskade oss totalt med deras engagemang i diskussionen. De tog upp egna erfarenheter, exempel, upplevelser, känslor och utmaningar ur sina egna liv vilket gjorde att denna diskussion om självkänsla blev väldigt personlig och givande. Vi diskuterade bland annat om Instagram, hur starkt social media kan påverka självkänslan och även om strategier för att stärka självkänslan. Det var väldigt intressant att lyssna på deras väldigt mogna tankar och slutsatser om dessa ämnen som berör deras självkänsla.


Många nya insikter

Vi var inte beredda på den stora öppenheten och ivrigheten vi möttes av med denna diskussion, men det var verkligen en positiv överraskning. En insikt vi fick genom denna workshop om självkänsla är att denna diskussion är väldigt viktig att våga ta tag i, trots att det kan uppkomma jobbiga ämnen.

Denna diskussion blir allt viktigare speciellt i dagens läge då unga nästan hela tiden är uppkopplade på sina smarttelefoner och sociala medier, vilket gör att detta är ett helt nytt hot för självkänslan. Genom vår workshop märkte vi att behovet att få tala om dessa ämnen är enormt stort och genom att reflektera och diskutera om självkänsla och sociala medier tillsammans med ens barn, vänner eller föräldrar kan vara av stort värde.

Vi uppmanar i ljuset av detta att våga ta denna diskussion och att tala mer om självkänsla i vardagen, eftersom mående och psykiska hälsa är otroligt viktigt och värd att ta hand om!

 

- Felicia Durchman, Ellen Österberg och Emilia Illman

Studerar socialt arbete för andra året på Svenska social- och kommunalhögskolan

 

Vill du göra din praktik på Barnavårdsföreningen?

TA KONTAKT 

 

Läs mera om Tjejvillan i Grankulla och Helsingfors!

 
Pia Graniittiaho
Enhetschef | Yksikönjohtaja
+358451394034
68660_t.jpg

Några tankar från en separation

”Jag känner mig så trött och energilös. Att skiljas eller separera från den man tidigare har älskat är tungt. Mycket tungt. Har man familj är den nu splittrad och alla familjemedlemmar, inklusive barnen, är omskakade i detta skede. Men som en vän sa till mig: Ta ett steg. Ta ett steg i taget”, skriver Mattias Andersson i Barnavårdsföreningens blogg.
68764_t.jpg

Rekry: Ledare för eftermiddagsverksamhet

Söker du ett inspirerande och givande jobb bland barn i Helsingfors? Vi söker ansvarsfulla och positiva ledare till vår eftermiddagsverksamhet för tiden 9.8.2019-29.5.2020.
68755_t.jpg

Rekry: Kokki tai keittäjä

Haemme Hankoon Loma ja- kurssikeskus Högsandiin kesäsesongin ajaksi kahta kokkia tai keittäjää.