Samlade tips för dig med skolbarn hemma

23.03.2020 kl. 14:48
Kämpar du med att skapa nya rutiner i vardagen när skolbarnen får distansundervisning? Har du bra tips om vad föräldrar kan göra för att hjälp barnet och hela familjen? Tipsa oss och hjälp andra. Vi uppdaterar artikeln efter hand.

Vi gör inget kommersiellt samarbete och delar inte tips på tjänster som är avgiftsbelagda. 

Tipsen kan du skicka till oss per e-post info@bvif.fi eller via vår kanaler på FacebookInstagram eller Twitter.

Stöd i föräldraskapet

Om coronaviruset

Språk och litteratur

  • Ordkonstövningar på distans. Läs mer på Ordkonstskolans webbplats>>
  • Estrids bokklubb. Pedagogiskt material >> 
  • Gratis e-böcker. Fem erbjuder skolelever gratis tillgång till det elektroniska biblioteket Ebban. Kontakta barnets skola för närmare info och användarkoder.
  • Nyfiken på tidskrifter? Beställ ett provexemplar från Tidsskrift.fi

Rörelse och idrott

  • Finlands svensk idrotts (FSI) rörelsekalendrar för barn och vuxna. Se FSI:s webbplats>>

Material för skolarbeten

  • Tjejvillan erbjuder läxhjälp för 10–18-åringar varje torsdag. Läxhjälpen är öppen för alla intresserade. Det går bra att komma med och prata fast man skulle ha läxorna gjorda. Läs mera här>>

  • Yles Distansskola bjuder på undervisningsmaterial varje vardag på Yle Teema & Fem>>

  • Sveriges Utbildningsradio har pedagogiskt material för barn i olika åldrar. Barnet kan t.ex. lyssna på en ljudbok, titta på en dokumentär eller göra mattegåtor. Materialet är åldersanpassat och finns på webbplatsen URplay.se>>. 

Trevliga saker att göra

 
Anna Alenius
Kommunikationschef | Viestintäpäällikkö
+358405288965

Familjehandledning ger stöd i föräldraskapet

Familjehandledning erbjuder föräldrar verktyg för en positivare vardag och möjligheten att vädra tankar med en sakkunnig. ”Äntligen få säga hur saker och ting är och få konkret hjälp”, säger en förälder som gått vår familjehandledning.

Stöd för familjer under hela sommaren i år

Barnavårdsföreningen satsar på att ge barnen och familjerna extra stöd i sommar. Därför fortsätter vi undantagsvis med en del av verksamheten under hela sommaren.

Ferie- och kurscentret Högsand i Hangö håller stängt i sommar

Barnavårdsföreningens Ferie- och kurscentret Högsand i Hangö är stängt i sommar på grund av pandemin. Många kunder har annullerat sina bokningar och verksamheten kan inte öppna som planerat i juni.
Kolme lasta luonnossa

Maksuttomia kesäpäiväleirejä erityislapsille

Barnavårdsföreningen järjestää erityislapsille ja -nuorille kesäpäiväleirejä luonnonkauniissa ympäristössä Helsingin Meilahdessa. Leirit ovat maksuttomia.

En bättre skolvardag för flera lågklasser

Tanken var från början att skapa en samhörighet bland eleverna som gick i skola på distans och erbjuda lågklasserna ett roligt inslag i skolvardagen. Men Eva Söderlund och hennes kolleger märkte fort att de klarade av att förverkliga programmet Vi i klassen lika bra på distans. Nu ser hon nya möjligheter för framtiden.

Extra sommarläger med plats för över 300 barn och unga i huvudstadsregionen

I sommar ordnar Barnavårdsföreningen närmare 25 extra dagläger för barn och unga. Lägren är avgiftsfria och arrangeras i Helsingfors och Grankulla.

Blogg: Brev från en mamma till tonåringar

”Jag insåg att jag pratade alldeles för mycket om regler, istället för att lyssna in mina tonåriga döttrar. Redan efter några veckor kände jag mig stärkt i mitt föräldraskap.” Läs bloggen skriven av en förälder som gått nätkursen Föräldrawebben!

Träffa andra unga vars föräldrar skilt sig

Kom med på workshop 8-11.6 i Ekenäs och Helsinfors. Du får ett arbetsintyg, lunch varje dag och biobiljetter eller ett litet presentkort. Vi samlar in erfarenheter och just dina är viktiga!

Dagis online är mer än bara film

Barnavårdsföreningen blev kontaktad av föräldrar som önskade virtuell dagisverksamhet öppen för allmänheten. Då föddes idén om Öppet daghem online. "Jag tyckte mest om ramsorna, för att orden rimmade", säger Mauritz 4 år som deltagit i en av träffarna.