Öppet brev till personalen

03.04.2020 kl. 15:03
"Tack för att ni är en del av barnens, ungdomarnas och familjernas vardag. Tillsammans fortsätter vi blicka framåt och söka nya möjligheter." Läs verksamhetsledare Pia Sundells tack till personalen på Barnavårdsföreningen.

Bästa personal 

Jag vill rikta ett varmt tack till var och en som jobbar på Barnavårdsföreningen. I medlet av mars kastades vi tillsammans in i denna exceptionella situation. När jag blickar tillbaka på vad vi gjort under denna korta tidsperiod kan jag med stolthet konstatera att vi lyckats bra. Trots undantagstillståndet har vi klarat av att hålla alla våra enheter öppna och vi ger service och stöd till barn och familjer.

På kort tid har vi övergett en del tidigare arbetssätt och skapat många nya fungerande arbetssätt. Det är en stor glädje att få ta del av alla flexibla, kreativa och modiga lösningar. Speciellt fint är det att se hur vi funnits till för varandra i vardagen och hjälpt varandra att lyckas i vårt gemensamma uppdrag. Det här är våra styrkor och de kommer hjälpa oss komma vidare i denna tuffa tid.

Jag är stolt över att allt arbete som utförs på våra enheter varje dag. Ingen av oss vet vad morgondagen för med sig, men varje dag ska vi stolt föra fram hur viktigt och värdefullt vårt arbete är.

Tack för att ni är en del av barnens, ungdomarnas och familjernas vardag. Tack för att ni låtit fantasin flöda och modigt testat på nya arbetssätt. Tack för att ni har bidragit med material till bloggar, artiklar och sociala medier. Tack för att ni fortsätter vara trygga vuxna i barnets liv. Tack för att ni varje dag jobbar för barnets bästa. Tack för er värdefulla arbetsinsats. 

Det känns bra att inte vara ensam just nu. I er alla har jag en massa fina arbetskamrater och ni ger mig styrka att inte fastna i alltför negativa tankar, styrka att fatta beslut i svåra lägen och styrka att våga tro att vi tillsammans kommer att klara även denna kris. Tillsammans fortsätter vi blicka framåt och söka nya möjligheter. Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon! 

Livet ska gå vidare,

Pia 

Pia Sundell
Pia Sundell
Verksamhetsledare | Toiminnanjohtaja
+358405019105
Pia leder det operativa arbetet på Barnavårdsföreningen. Hon är också bl.a. vice ordförande för Centralförbundet för Barnskydd | Pia johtaa BF:n operatiivista työtä. Hän on myös mm. Lastensuojelun Keskusliiton varapuheenjohtaja.

Familjehandledning ger stöd i föräldraskapet

Familjehandledning erbjuder föräldrar verktyg för en positivare vardag och möjligheten att vädra tankar med en sakkunnig. ”Äntligen få säga hur saker och ting är och få konkret hjälp”, säger en förälder som gått vår familjehandledning.

Stöd för familjer under hela sommaren i år

Barnavårdsföreningen satsar på att ge barnen och familjerna extra stöd i sommar. Därför fortsätter vi undantagsvis med en del av verksamheten under hela sommaren.

Ferie- och kurscentret Högsand i Hangö håller stängt i sommar

Barnavårdsföreningens Ferie- och kurscentret Högsand i Hangö är stängt i sommar på grund av pandemin. Många kunder har annullerat sina bokningar och verksamheten kan inte öppna som planerat i juni.
Kolme lasta luonnossa

Maksuttomia kesäpäiväleirejä erityislapsille

Barnavårdsföreningen järjestää erityislapsille ja -nuorille kesäpäiväleirejä luonnonkauniissa ympäristössä Helsingin Meilahdessa. Leirit ovat maksuttomia.

En bättre skolvardag för flera lågklasser

Tanken var från början att skapa en samhörighet bland eleverna som gick i skola på distans och erbjuda lågklasserna ett roligt inslag i skolvardagen. Men Eva Söderlund och hennes kolleger märkte fort att de klarade av att förverkliga programmet Vi i klassen lika bra på distans. Nu ser hon nya möjligheter för framtiden.

Extra sommarläger med plats för över 300 barn och unga i huvudstadsregionen

I sommar ordnar Barnavårdsföreningen närmare 25 extra dagläger för barn och unga. Lägren är avgiftsfria och arrangeras i Helsingfors och Grankulla.

Blogg: Brev från en mamma till tonåringar

”Jag insåg att jag pratade alldeles för mycket om regler, istället för att lyssna in mina tonåriga döttrar. Redan efter några veckor kände jag mig stärkt i mitt föräldraskap.” Läs bloggen skriven av en förälder som gått nätkursen Föräldrawebben!

Träffa andra unga vars föräldrar skilt sig

Kom med på workshop 8-11.6 i Ekenäs och Helsinfors. Du får ett arbetsintyg, lunch varje dag och biobiljetter eller ett litet presentkort. Vi samlar in erfarenheter och just dina är viktiga!

Dagis online är mer än bara film

Barnavårdsföreningen blev kontaktad av föräldrar som önskade virtuell dagisverksamhet öppen för allmänheten. Då föddes idén om Öppet daghem online. "Jag tyckte mest om ramsorna, för att orden rimmade", säger Mauritz 4 år som deltagit i en av träffarna.