Stöd för föräldrar med barn som har ett utmanande beteende

16.04.2020 kl. 13:34
Förändringar i rutinerna kan vara speciellt svåra för barn och unga som har neuropsykiatriska utmaningar. Vi ger stöd och råd också under coronakrisen.

Som förälder kan vardagen bli svårare att hantera när de dagliga rutinerna bryts och barnet eller den unga reagerar på den förändrade situationen.

Nya situationer, avhopp från rutinerna och ökade krav på att man ska kunna styra sitt eget arbete kan leda till stress. Det här kan bland annat synas som rastlöshet, en känsla av otillräcklighet och ilska.

Våra neuropsykiatriska sakkunniga är också under coronakrisen redo att ge råd och stödja familjer i vardagen. Målet är att hitta stödformer som konkret hjälper i vardagen. För att få stöd från Barnavårdsföreningen behöver barnet varken ha en diagnos eller en remiss.

Våra neuropsykiatriska experter hör till dem som är med och svarar på frågor i våra chattar, som för tillfället dejourerar alla vardagar. På måndagar och onsdagar håller chattarna öppet klockan 15–18, de andra vardagarna klockan 12–15.

Vi har också en finskspråkig chatt avsedd för tonåringars föräldrar på torsdagar klockan 19–20.

Våra experter kan också nås på telefon måndag till torsdag klockan 9–11 och 12–14 på numret: 050-565 1722.

Det går också bra att kontakta dem på e-posten nepsy@bvif.fi

För tillfället ordnas kundbesöken på distans. Vi ger gärna mera information.

Många av våra tjänster är avgiftsfria för våra användare, eftersom vi får stöd för dem från STEA.

 
Silve Serenius-Sirve
Yksikönjohtaja, psykologi | Enhetschef, psykolog
+358505751500

Vi rekryterar personal till våra daghem i Helsingfors

Till hösten rekryterar vi en lärare inom småbarnspedagogik, en barnskötare, en assistent och ett daghemsbiträde till våra daghem i Helsingfors. Hos oss får du vara en del av en positiv och engagerad arbetsgemenskap och framför allt får du äran att vara en väldig viktig person i barnens vardag.

Vi rekryterar personal till våra daghem i Helsingfors

Till hösten rekryterar vi en barnskötare, en assistent och ett daghemsbiträde till våra daghem i Helsingfors. Hos oss får du vara en del av en positiv och engagerad arbetsgemenskap och framför allt får du äran att vara en väldig viktig person i barnens vardag.
Iloinen lapsi juoksee ulkona

Bonusäiti – yhtä oikeaa tapaa ei ole

Siinä missä biologinen vanhemmuus useimmiten tapahtuu kuin itsestään ja vanhemmuuteen kasvaa pikkuhiljaa, voi bonusäitinä huomata yhdellä ovenavauksella elämäänsä kuuluvan puolison myötä myös lapsia. Eikä vain lapsia vaan myös liuta muita henkilöitä, joilla kaikilla on omat odotuksensa siitä, miten bonusvanhempana pitäisi toimia. Lue bonusäidin kirjoittama positiivinen ja uskoa tulevaisuuteen herättävä blogiteksti uusperheen arjesta.

Pia Sundell medlem i barnstrategins uppföljningsgrupp

Statsrådets kansli har tillsatt en uppföljningsgrupp som stöd vid uppgörandet av den nationella barnstrategin. Barnavårdsföreningens verksamhetsledare Pia Sundell har blivit utsedd till medlem i uppföljningsgruppen.
flicka rullar i gräs

Stöd till barn och familjer också i juli

I sommar satsar Barnavårdsföreningen på att ge barnen och familjerna extra stöd. Därför fortsätter vi undantagsvis med en del av verksamheten under hela sommaren.

Lediga platser på dagläger i huvudstadsregionen

I år ordnar Barnavårdsföreningen extra dagläger i huvudstadsregionen. På lägren i juli och augusti finns det ännu lediga platser för barn i åldern 7–17 år.

Blogg: Sommaren som nästan inhiberades

”Skolan är över efter en märklig termin och ett långt sommarlov har börjat. Den här sommaren kommer att bli annorlunda för de flesta. Vad ska familjen göra hela långa sommaren och hur blir alla nöjda och glada när allt är avbokat?” Läs hela sommarbloggen skriven av Pia Granittiaho.

Blogg: Parförhållande på undantagstillstånd

”För den som lever i en parrelation har våren 2020 högst antagligt medfört många insikter om parrelationen och en själv. Då två personer med olika temperament och behov lever tätt inpå varandra kommer de varandra väldigt nära - på gott och ont”, skriver Christina Holm i vår blogg.

Rekry: Barnskötare inom småbarnspedagogik

Hos oss på Barnavårdsföreningen får du vara en del av en positiv och engagerad arbetsgemenskap. Framför allt får du äran att vara en viktig person i barnens vardag. Sök jobbet redan i dag!