Stöd för föräldrar med barn som har ett utmanande beteende

16.04.2020 kl. 13:34
Förändringar i rutinerna kan vara speciellt svåra för barn och unga som har neuropsykiatriska utmaningar. Vi ger stöd och råd också under coronakrisen.

Som förälder kan vardagen bli svårare att hantera när de dagliga rutinerna bryts och barnet eller den unga reagerar på den förändrade situationen.

Nya situationer, avhopp från rutinerna och ökade krav på att man ska kunna styra sitt eget arbete kan leda till stress. Det här kan bland annat synas som rastlöshet, en känsla av otillräcklighet och ilska.

Våra neuropsykiatriska sakkunniga är också under coronakrisen redo att ge råd och stödja familjer i vardagen. Målet är att hitta stödformer som konkret hjälper i vardagen. För att få stöd från Barnavårdsföreningen behöver barnet varken ha en diagnos eller en remiss.

Våra neuropsykiatriska experter hör till dem som är med och svarar på frågor i våra chattar, som för tillfället dejourerar alla vardagar. På måndagar och onsdagar håller chattarna öppet klockan 15–18, de andra vardagarna klockan 12–15.

Vi har också en finskspråkig chatt avsedd för tonåringars föräldrar på torsdagar klockan 19–20.

Våra experter kan också nås på telefon måndag till torsdag klockan 9–11 och 12–14 på numret: 050-565 1722.

Det går också bra att kontakta dem på e-posten nepsy@bvif.fi

För tillfället ordnas kundbesöken på distans. Vi ger gärna mera information.

Många av våra tjänster är avgiftsfria för våra användare, eftersom vi får stöd för dem från STEA.

 
Silve Serenius-Sirve
Yksikönjohtaja, psykologi | Enhetschef, psykolog
+358505751500
Kolme lasta luonnossa

Maksuttomia kesäpäiväleirejä erityislapsille

Barnavårdsföreningen järjestää erityislapsille ja -nuorille kesäpäiväleirejä luonnonkauniissa ympäristössä Helsingin Meilahdessa. Leirit ovat maksuttomia.

En bättre skolvardag för flera lågklasser

Tanken var från början att skapa en samhörighet bland eleverna som gick i skola på distans och erbjuda lågklasserna ett roligt inslag i skolvardagen. Men Eva Söderlund och hennes kolleger märkte fort att de klarade av att förverkliga programmet Vi i klassen lika bra på distans. Nu ser hon nya möjligheter för framtiden.

Extra sommarläger med plats för över 300 barn och unga i huvudstadsregionen

I sommar ordnar Barnavårdsföreningen närmare 25 extra dagläger för barn och unga. Lägren är avgiftsfria och arrangeras i Helsingfors och Grankulla.

Blogg: Brev från en mamma till tonåringar

”Jag insåg att jag pratade alldeles för mycket om regler, istället för att lyssna in mina tonåriga döttrar. Redan efter några veckor kände jag mig stärkt i mitt föräldraskap.” Läs bloggen skriven av en förälder som gått nätkursen Föräldrawebben!

Träffa andra unga vars föräldrar skilt sig

Kom med på workshop 8-11.6 i Ekenäs och Helsinfors. Du får ett arbetsintyg, lunch varje dag och biobiljetter eller ett litet presentkort. Vi samlar in erfarenheter och just dina är viktiga!

Dagis online är mer än bara film

Barnavårdsföreningen blev kontaktad av föräldrar som önskade virtuell dagisverksamhet öppen för allmänheten. Då föddes idén om Öppet daghem online. "Jag tyckte mest om ramsorna, för att orden rimmade", säger Mauritz 4 år som deltagit i en av träffarna.

Vi ordnar extra sommarläger – hjälp oss genom att svara på vår förfrågan!

Svara senast 12.5 på vårt korta frågeformulär om er familjs behov av extra dagläger!

Nya videor för lärare stödjer ungas välmående

Motivation, återhämtning och självkännedom hör till de ämnen som tas upp på de nya Next Level-videorna som producerats av Barnavårdsföreningen. Videorna kan användas som stöd för undervisningen både nu i undantagstider och senare. Next Level-programmet riktar sig främst till andra stadiet och årskurs 9, men kan användas också av andra som jobbar med unga.

Rekry: Barnskötare inom småbarnspedagogik

Barnavårdsföreningen söker två ordinarie barnskötare inom småbarnspedagogik till sina daghem i Helsingfors. Hos oss får du en möjlighet att göra skillnad varje dag!