Stöd för föräldrar med barn som har ett utmanande beteende

16.04.2020 kl. 13:34
Förändringar i rutinerna kan vara speciellt svåra för barn och unga som har neuropsykiatriska utmaningar. Vi ger stöd och råd också under coronakrisen.

Som förälder kan vardagen bli svårare att hantera när de dagliga rutinerna bryts och barnet eller den unga reagerar på den förändrade situationen.

Nya situationer, avhopp från rutinerna och ökade krav på att man ska kunna styra sitt eget arbete kan leda till stress. Det här kan bland annat synas som rastlöshet, en känsla av otillräcklighet och ilska.

Våra neuropsykiatriska sakkunniga är också under coronakrisen redo att ge råd och stödja familjer i vardagen. Målet är att hitta stödformer som konkret hjälper i vardagen. För att få stöd från Barnavårdsföreningen behöver barnet varken ha en diagnos eller en remiss.

Våra neuropsykiatriska experter hör till dem som är med och svarar på frågor i våra chattar, som för tillfället dejourerar alla vardagar. På måndagar och onsdagar håller chattarna öppet klockan 15–18, de andra vardagarna klockan 12–15.

Vi har också en finskspråkig chatt avsedd för tonåringars föräldrar på torsdagar klockan 19–20.

Våra experter kan också nås på telefon måndag till torsdag klockan 9–11 och 12–14 på numret: 050-565 1722.

Det går också bra att kontakta dem på e-posten nepsy@bvif.fi

För tillfället ordnas kundbesöken på distans. Vi ger gärna mera information.

Många av våra tjänster är avgiftsfria för våra användare, eftersom vi får stöd för dem från STEA.

 
Silve Serenius-Sirve
Yksikönjohtaja, psykologi | Enhetschef, psykolog
+358505751500
sex glada flickor står på en gräsmatta

Tjejvillan öppnar nytt i Sibbo och Kyrkslätt

I mitten av augusti utvidgar Barnavårdsföreningen Tjejvillan-verksamheten till Kyrkslätt och Sibbo. Målet med Tjejvillan är att ge 10–18-åriga flickor en chans att hitta sin plats och få eget utrymme. Från tidigare finns Tjejvillan i Grankulla och Helsingfors.
ungdomar sitter runt ett bord och gör skoluppgifter

Stöd till eleverna nu viktigare än någonsin

Efter den turbulenta våren är det viktigare än någonsin att satsa på skolelevernas välmående. Barnavårdsföreningens skolarbete har som syfte att öka tryggheten i skolvardagen och stärka elevernas självkänsla. Oberoende av hur höstens undervisning ser ut kan vi stödja skolorna – både på plats eller på distans.

Blogg: ”Om ni inte är tysta äter vargen opp er ...”

”Alla föräldrar blir arga ibland, skriker och säger sådant som de ångrar. Det är inte så farligt, så länge man är medveten om att sitt beteende och hur man kan rätta till det som hänt. Föräldrar som söker till våra stödgrupper kan känna sig osäkra i sitt föräldraskap eller också vara i en spiral där alla är på dåligt humör hela tiden”, skriver Eva Söderlund i vår blogg.

Vi rekryterar personal till våra daghem i Helsingfors

Till hösten rekryterar vi två lärare inom småbarnspedagogik, ett daghemsbiträde och en assistent till våra daghem i Helsingfors. Hos oss får du vara en del av en positiv och engagerad arbetsgemenskap och framför allt får du äran att vara en väldigt viktig person i barnens vardag.

Rekry: Ledare för eftermiddagsverksamhet

Kom och gör skillnad för barn varje dag! Vi söker nu två ansvarsfulla och positiva ledare för vår eftermiddagsverksamhet. Skicka in din ansökan redan i dag!

Rekry: Inhoppare till våra daghem och eftisar

Vi söker inhoppare till våra daghem och eftisar.

Föräldrakurs för bättre vardag och mindre bråk – nu också online

De otroliga åren är en kurs för alla föräldrar som vill utveckla sitt föräldraskap och minska bråken i familjen. Kom med om du har barn i åldern 3–12 år! Höstens kurser ordnas online och i Grankulla.

Pappablogg: 6 saker jag lärt mig av min skilsmässa

"Jag hoppas kunna så ett litet positivt frö i den mörka skilsmässotiden. Här kommer några råd och tips till dem som känner frustration och mörker i sin skilsmässa just nu", skriver en pappa i vår blogg.

Vidare efter skilsmässan – vi stödjer nu också online

Separationer är vanliga – men de väcker alltid många känslor. Barnavårdsföreningens skilsmässoarbete hjälper både vuxna och barn att hantera situationen och få hjälp att hantera de känslor som väcks.