Föräldrakurs för bättre vardag och mindre bråk – nu också online

29.07.2020 kl. 10:58
De otroliga åren är en kurs för alla föräldrar som vill utveckla sitt föräldraskap och minska bråken i familjen. Kom med om du har barn i åldern 3–12 år! Höstens kurser ordnas online och i Grankulla.

I en del familjer uppstår det lätt bråk och dålig stämning och som förälder kan du kan känna dig osäker på hur du kan lösa situationen. De otroliga åren-kursen ger dig redskap för att hantera vardagen. 

För första gången ordnas en av kurserna också online, vilket ger möjlighet för föräldrar från hela Svenskfinland att delta i gruppen och utveckla sitt föräldraskap.

- En del föräldrar upplever att de är dåliga föräldrar som har misslyckats i sin roll. Kursen De otroliga åren lämpar sig för de flesta föräldrar som vill utveckla sitt föräldraskap. Många deltagare upplever att de har fått en bättre relation till sitt barn, men också till de övriga familjemedlemmarna efter kursen, säger Pia Graniittiaho, enhetschef för skilsmässo- och nyfamiljsarbetet på Barnavårdsföreningen.

I föräldragruppen får du tips och idéer om:

  • hur du genom närvaro, lek och beröm kan uppmuntra och stödja ditt barn
  • hur du kan undvika, minska och hantera konflikter och andra svåra situationer
  • hur du kan känna dig säkrare som förälder

Genom diskussion, övningar, hemuppgifter och korta filmsnuttar som visar exempel från vardagen behandlar vi varje vecka ett nytt tema. Målsättningen är att stärka föräldraskapet och minska eller mildra barnets problembeteende. I gruppen deltar 8–12 föräldrar och två ledare.

Kommentarer av föräldrar som deltagit:

”Jag blev medveten om hur mitt eget agerande påverkar barnet”​ 

”Största vinsten var att få träffa andra föräldrar och få stöd i att hitta bra metoder”​ 

”Vi har lyckats vända klimatet hemma från negativt till positivt” 

 

Höstens kurser (anmälning via länk från kursens egen sida):

De otroliga åren / Grankulla

Plats: Familjecentret Bensow, Gräsavägen 3-5 A (14 tisdagar)

Tidpunkt: tisdagar 1.9-1.12.2020, kl. 16.30-18.45 

Pris: 60 €/familj, mellanmål och material ingår

 

De otroliga åren / online

Plats: Online via Zoom

Tidpunkt: 10.9 – 26.11.2020, kl. 17.15 - 19.30 (12 torsdagar)

Pris: 60 euro per familj. Kursmaterial ingår. 

 
Pia Graniittiaho
Enhetschef | Yksikönjohtaja
+358451394034
sex glada flickor står på en gräsmatta

Tjejvillan öppnar nytt i Sibbo och Kyrkslätt

I mitten av augusti utvidgar Barnavårdsföreningen Tjejvillan-verksamheten till Kyrkslätt och Sibbo. Målet med Tjejvillan är att ge 10–18-åriga flickor en chans att hitta sin plats och få eget utrymme. Från tidigare finns Tjejvillan i Grankulla och Helsingfors.
ungdomar sitter runt ett bord och gör skoluppgifter

Stöd till eleverna nu viktigare än någonsin

Efter den turbulenta våren är det viktigare än någonsin att satsa på skolelevernas välmående. Barnavårdsföreningens skolarbete har som syfte att öka tryggheten i skolvardagen och stärka elevernas självkänsla. Oberoende av hur höstens undervisning ser ut kan vi stödja skolorna – både på plats eller på distans.

Blogg: ”Om ni inte är tysta äter vargen opp er ...”

”Alla föräldrar blir arga ibland, skriker och säger sådant som de ångrar. Det är inte så farligt, så länge man är medveten om att sitt beteende och hur man kan rätta till det som hänt. Föräldrar som söker till våra stödgrupper kan känna sig osäkra i sitt föräldraskap eller också vara i en spiral där alla är på dåligt humör hela tiden”, skriver Eva Söderlund i vår blogg.

Vi rekryterar personal till våra daghem i Helsingfors

Till hösten rekryterar vi två lärare inom småbarnspedagogik, ett daghemsbiträde och en assistent till våra daghem i Helsingfors. Hos oss får du vara en del av en positiv och engagerad arbetsgemenskap och framför allt får du äran att vara en väldigt viktig person i barnens vardag.

Rekry: Ledare för eftermiddagsverksamhet

Kom och gör skillnad för barn varje dag! Vi söker nu två ansvarsfulla och positiva ledare för vår eftermiddagsverksamhet. Skicka in din ansökan redan i dag!

Rekry: Inhoppare till våra daghem och eftisar

Vi söker inhoppare till våra daghem och eftisar.

Pappablogg: 6 saker jag lärt mig av min skilsmässa

"Jag hoppas kunna så ett litet positivt frö i den mörka skilsmässotiden. Här kommer några råd och tips till dem som känner frustration och mörker i sin skilsmässa just nu", skriver en pappa i vår blogg.

Vidare efter skilsmässan – vi stödjer nu också online

Separationer är vanliga – men de väcker alltid många känslor. Barnavårdsföreningens skilsmässoarbete hjälper både vuxna och barn att hantera situationen och få hjälp att hantera de känslor som väcks.