"Ett av de kivogaste jobben jag haft!"

08.09.2020 kl. 12:52
Sammanlagt 21 unga fick sommarjobb under Barnavårdsföreningens sommarläger. Att få lära känna barnen, lyssna till deras önskemål och prova på nya aktiviteter var något som lägerledarna berättar att de uppskattade.

En annorlunda vår följdes av en exeptionell sommar. Barnavårdsföreningen erbjöd 28 veckor sommarläger för barn, vilket är 19 veckor mera än under en vanlig sommar.

Därmed fick också 21 unga jobb som ledare på föreningens dagläger.

- Många unga blev utan jobb på grund av coronapandemin och det känns bra att vi har kunnat hjälpa dem, säger Isabella Franck, chef för Barnavårdsföreningens eftermiddagsverksamhet. Våra sommarläger har inte bara gett stöd för barn och familjer, utan vi har också kunnat erbjuda sommarjobb åt flera unga. 

"Lämplig mängd lägerledare per barn"

Max Granlund var en av dem som fick jobb på Barnavårdsföreningens läger.

- Jag tror definitivt att jag kommer att ha nytta av den här arbetserfarenheten, säger Max som tidigare jobbat som ledare på handbollsläger.

Max var lägerledare under sammanlagt fyra sommarläger, två i Helsingfors och två i Grankulla. Han säger att det var roligt att hitta på nya aktiviteter och lyssna på barnens önskemål.

Max tyckte att tre ledare per läger var lämpligt för den mängd barn som deltog. På bilden från vänster: Madeleine Andersson, Max Granberg och Elle Anthonia. 
Bild: Amanda Salenius

"Ett av de kivogaste jobben jag haft"

Rebecka Oriander studerar socialpsykologi vid Helsingfors universitet och jobbade som lägerledare under sommarlovet. 

- Det här är ett av de kivogaste jobben jag haft, säger Rebecka. Härligt med en så liten grupp att man lärde känna alla barn.

"Det är alltid är givande att komma i kontakt med olika slags barn", säger lägerledare Rebecka Oriander som under studierna planerar att rikta in sig på barnpsykologi.

Lyssnade på barnens önskemål

Karl-Mikael Grimm jobbar på Barnavårdsföreningens eftis och då eftisarna stängde för sommaren blev han erbjuden jobb på sommarlägren.

- Att vara hela veckan med barnen gör att det finns mera tid att göra saker en under en eftermiddag på eftis, säger Karl-Mikael.

Barnen på sommarlägren fick komma med önskemål på aktiviteter.

- En rolig ide var att pyssla en liten raket med bakpulver som kunde flyga några meter upp i luften. Vattenballongskrig var också något som barnen uppskattade, säger Karl-Mikael. 

Text: Anne Nickström

 
Isabella Franck
Chef för eftermiddagsverksamhet
+358505777987
Söndrigt hjärta

Blogg: Brev från en separation

"Det är absolut ingen skam att söka hjälp, snarare en smart investering för framtiden och förhoppningsvis ett nytt, bättre liv", skriver en mamma som gått igenom en separation i vår blogg.
Pia Graniittiaho står ute på en trappa

”Skilsmässan påverkar alltid barnet”

De planerade nedskärningarna oroar experter. Enhetschef Pia Graniittiaho lyfter fram vikten av stöd för både barn och föräldrar.

Bättre samspel under de turbulenta tonåren

Tonårstiden väcker frågor och känslor hos de flesta föräldrar och det kan köra ihop sig rejält hemma. Med mera kunskap och rätt verktyg kan föräldern skapa en bättre atmosfär hemma. Vi erbjuder ett brett urval av sätt att stödja tonårsföräldrar i tid innan problemen eskalerar.

”Nu vet jag att jag inte kan berömma mitt barn för mycket”

Vi deltar i SOSTE:s kampanj Tur att det finns nån. Under kampanjen visar vi hur viktigt vår arbete är för barn, unga och familjer. Läs blogginlägget om Pia och Mikael, som fick en lättare vardag och ett stärkt föräldraskap efter att ha deltagit i Familjeskolan POP på Barnavårdsföreningen.

”Nyt tiedän, ettei lasta voi kehua liikaa”

Osallistumme SOSTE:n kampanjaan Onneksi on joku. Kampanjan aikana näytämme kuinka tärkeää työmme on lapsille, nuorille ja perheille. Pia ja Mikael osallistuivat Barnavårdsföreningenin Perhekoulu POP:iin. Blogissa he kertovat omien vanhemmuustaitojen vahvistuneen ja arjen helpottuneen Perhekoulun myötä.
Man som tittar ut över ett öppet hav

Pappablogg: Skilsmässan lade sina spår

"En skilsmässa är minst sagt en förändring, inte bara för mig som man och pappa till två härliga barn, utan för hela den splittrade familjen, släkten och vännerna. Det finns ingen återvändo, men livet går vidare", skriver en pappa som deltagit i vår skilsmässogrupp i vår blogg.
bild av pärmen från ett häfte om skilsmässa

Ungdomar skapar eget material om skilsmässa

Att få tala om hur det kändes efter att föräldrarna skildes och att få hjälpa andra i samma situation. Det var det viktigaste för de ungdomar som deltog i Barnavårdsföreningens workshoppar under sommaren. Genom vårt förebyggande arbete vill vi stödja ungdomars välmående och ta i eventuella problem i tid.
Leende ungdom ute

Chatta med oss på tisdagar och torsdagar

Våra chattar finns till för dig som har frågor kring familjeliv eller skilsmässa och för barn och unga som behöver någon som lyssnar på dem. Under hösten är alla våra chattar öppna på tisdagar klockan 12–14 och på torsdagar klockan 16–18.