Stämningsbild. Ett barn visar upp en liten växt.

Barnavårdsföreningen inleder samarbetsförhandlingar 1.10.2020  

01.10.2020 kl. 12:55

Barnavårdsföreningen inleder samarbetsförhandlingar som berör arbetstagare som jobbar inom organisationens administration. Den bakomliggande orsaken är att Stiftelsen Barnens Dag, som är en av Barnavårdsföreningens stora bidragsgivare, står inför stora ekonomiska utmaningar. Stiftelsen driver nöjesparken Borgbacken, som säsongen 2020 gjorde ett synnerligen dåligt resultat på grund av coronapandemin.  

Barnavårdsföreningen är en av Stiftelsen Barnens Dags grundarorganisationer. År 2019 donerade stiftelsen 4,5 miljoner till grundarorganisationerna.

Barnavårdsföreningens andel av bidraget var 540 000 euro. I år kommer bidraget skäras ner radikalt och riskerar till och med att falla bort i sin helhet. Också Borgbacken inledde samarbetsförhandlingar i september.

- Bidraget från Stiftelsen barnens dag har vi använt för att utveckla Barnavårdsföreningens förebyggande barnskyddsarbete för barn, unga och barnfamiljer. Situationen vi nu befinner oss i är beklaglig och medför en stor ekonomisk prövning för Barnavårdsföreningen år 2020. Det kommer att avspegla sig på vår verksamhet också år 2021, säger Barnavårdsföreningens verksamhetsledare Pia Sundell.  

Stiftelsen Barnens Dag grundades 1957 av sex barnskyddsorganisationer. Stiftelsen upprätthåller och utvecklar Borgbackens nöjespark i syfte att samla in pengar till barnskyddsarbete.  

För mera information, kontakta:
Verksamhetsledare Pia Sundell
040-501 9105
pia.sundell@bvif.fi

Pia Sundell
Pia Sundell
Verksamhetsledare | Toiminnanjohtaja
+358405019105
Pia leder det operativa arbetet på Barnavårdsföreningen. Hon är också bl.a. vice ordförande för Centralförbundet för Barnskydd | Pia johtaa BF:n operatiivista työtä. Hän on myös mm. Lastensuojelun Keskusliiton varapuheenjohtaja.
Aikuinen katsoo lasta ymmärtävästi

Blogi: Mitä lapsen haastavan käytöksen takana on?

"Miksi lapsi kiukkuaa, ärsyyntyy tai vastustelee? Näkemällä käytöksen taakse voidaan auttaa ja tukea lasta", kirjoittaa asiantuntijamme Minna Kuosmanen blogissaan.

Blogg: Brev från en mamma till tonåringar

”Jag insåg att jag pratade alldeles för mycket om regler, istället för att lyssna in mina tonåriga döttrar. Redan efter några veckor kände jag mig stärkt i mitt föräldraskap.” Läs bloggen skriven av en förälder som gått nätkursen Föräldrawebben!
Söndrigt hjärta

Blogg: Brev från en separation

"Det är absolut ingen skam att söka hjälp, snarare en smart investering för framtiden och förhoppningsvis ett nytt, bättre liv", skriver en mamma som gått igenom en separation i vår blogg.
Pia Graniittiaho står ute på en trappa

”Skilsmässan påverkar alltid barnet”

De planerade nedskärningarna oroar experter. Enhetschef Pia Graniittiaho lyfter fram vikten av stöd för både barn och föräldrar.

Bättre samspel under de turbulenta tonåren

Tonårstiden väcker frågor och känslor hos de flesta föräldrar och det kan köra ihop sig rejält hemma. Med mera kunskap och rätt verktyg kan föräldern skapa en bättre atmosfär hemma. Vi erbjuder ett brett urval av sätt att stödja tonårsföräldrar i tid innan problemen eskalerar.

"Ett av de kivogaste jobben jag haft!"

Sammanlagt 21 unga fick sommarjobb under Barnavårdsföreningens sommarläger. Att få lära känna barnen, lyssna till deras önskemål och prova på nya aktiviteter var något som lägerledarna berättar att de uppskattade.

”Nu vet jag att jag inte kan berömma mitt barn för mycket”

Vi deltar i SOSTE:s kampanj Tur att det finns nån. Under kampanjen visar vi hur viktigt vår arbete är för barn, unga och familjer. Läs blogginlägget om Pia och Mikael, som fick en lättare vardag och ett stärkt föräldraskap efter att ha deltagit i Familjeskolan POP på Barnavårdsföreningen.

”Nyt tiedän, ettei lasta voi kehua liikaa”

Osallistumme SOSTE:n kampanjaan Onneksi on joku. Kampanjan aikana näytämme kuinka tärkeää työmme on lapsille, nuorille ja perheille. Pia ja Mikael osallistuivat Barnavårdsföreningenin Perhekoulu POP:iin. Blogissa he kertovat omien vanhemmuustaitojen vahvistuneen ja arjen helpottuneen Perhekoulun myötä.