Barnavårdsföreningens chatt för barn och familjer får understöd av Folktingets garanter

23.12.2020 kl. 12:51

Svenska Finlands folktings garanter rf har fattat beslut om att understöda Barnavårdsföreningens chatt för barn och familjer med 10 000 euro.

Chatten finns till för den som har frågor kring familjeliv eller skilsmässa och för barn och unga som behöver någon som lyssnar på dem.

– Chatten är en del av den service vi under de senaste åren utvecklat för barn, unga och familjer. Detta viktiga understöd möjliggör att vi fortsättningsvis kan finnas till för målgruppen. Dessutom kan vi fortsätta utveckla chatten, säger organisationschef Petra Willamo från Barnavårdsföreningen.

De sakkunniga som svarar i chatten får mycket olika slags frågor och behovet av stöd varierar mycket. För en del räcker det att få diskutera praktiska frågor, medan andra har ett större behov av att få stöd och hjälp. I de senare fallen har de sakkunniga en viktig roll i att hjälpa klienterna vidare till andra stödformer.

Läs mer om Barnavårdsföreningen chatt här>>  

Folktingets garanter stödjer förutom Barnavårdsföreningens chatt även Luckans ungdomschat och Ungdomsportalen Decibel. Läs Folktingets pressmeddelande här>> (extern länk)  

 
Petra Willamo
Organisationschef | Järjestöpäällikkö
+358407362747
Petra leder och utvecklar vårt bidragsfinansierade arbete med barn och familjer | Petra johtaa ja kehittää avustusrahoitteista työtämme lasten ja perheiden kanssa.
Glada barn sitter på en sten i soligt vinterväder

Lärare inom småbarnspedagogik rekryteras

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att jobba med barn!

Ny föreläsningsserie stödjer skolpersonal

Att jobba i skolan är meningsfullt, men kan också medföra oro för elevernas välmående och skolgång. Med vår nya föreläsningsserie vill vi hjälpa skolpersonal och förebygga senare problem.