Siirry suoraan sisältöön

Töölön lastenkoti

Töölön lastenkoti tarjoaa erityistason lastensuojelun sijaishuoltoa. Lastenkodissa on kaksi neuropsykiatriseen osaamiseen painottunutta erityistason osastoa.

Ennakoitava, säännöllinen ja johdonmukainen arki on hoito- ja kasvatustyön perusta, jossa korostuu vahva neuropsykiatrinen osaaminen, perhetyö sekä nuorten itsenäistymisprosessin tukeminen. Lastenkodin yhteydessä on itsenäistymisasuntoja, joissa nuoret voivat harjoitella tuetusti itsenäistä asumista, myös täysi-ikäistymisen jälkeen jälkihuollon tukitoimena.

Lastenkodin arki ja dokumentointi sujuvat pääsääntöisesti suomeksi, mutta voimme huomioida myös ruotsin- ja englanninkieliset asiakkaat.

”Ensimmäistä kertaa koin tulevani ymmärretyksi ja kuulluksi” – Töölön lastenkotiin sijoitetun lapsen äiti

Näin huomioimme lasten ja nuorten neuropsykiatriset haasteet sijaishuollossa:

  • Järjestämme tarvittaessa neuropsykiatriset tutkimukset oppimisvaikeuksien, kouluvalmiuksien, kehitystason ja neuropsykiatristen oireyhtymien arvioimiseksi.
  • Lastenkodin hoito- ja kasvatustyötä tukee yhdistyksen monialainen lapsi- ja perhetyön asiantuntijoiden tiimi, jossa työskentelee mm. psykologi ja neuropsykiatrisia valmentajia.
  • Henkilökunnan osaaminen varmistetaan säännöllisellä koulutuksella.

Johanna Granlund
Johanna Granlund

Johanna työskentelee lastenkodin johtajana ja vastaa Töölön lastenkodin toiminnasta.

+358 45 657 9899 Suomi, ruotsi ja englanti

Yksiköt-osio

Aikuinen halaa nuorta
Töölön lastenkoti
Stenbäckinkatu 7 A, 00250 Helsinki

Töölön lastenkoti tarjoaa erityistason lastensuojelun sijaishuoltoa. Olemme erikoistuneet neuropsykiatriseen osaamiseen.

Takaisin ylös