Siirry suoraan sisältöön
Uutiset

Kun rahaa ei riitä edes bussilippuun

Me Barnavårdsföreningenillä keräämme asiakkailtamme palautetta voidaksemme kehittää ja suunnata toimintaamme apua kaipaaville. Kysyimme asiakkailtamme mitä neuropsykiatriset palvelumme heille merkitsevät ja vastaukset olivat häkellyttäviä.

Teksti:
Anne Nickström
Kun rahaa ei riitä edes bussilippuun -artikkelin kuva
Palvelemme perheitä ja ammattilaisia kasvatuksellisissa ja vanhemmuuteen liittyvissä asioissa, kertoo psykologi Silve Serenius-Sirve. Kuva: Lotte Estman

Barnavårdsföreningen tarjoaa vanhemmille, lapsille ja nuorille suunnattuja matalan kynnyksen neuropsykiatrisia palveluja.

– Matalan kynnyksen palvelut tarkoittavat, että meille voi tulla ilman lähetettä tai lääkärin diagnoosia. Perheet voivat ottaa yhteyttä meihin jo siinä vaiheessa, kun asiat eivät ole liian solmussa, kun apua tarvitsevalla on vielä tahtoa ja voimia pärjätä omassa arjessaan, neuropsykiatrisen osaamisen yksikönjohtaja Silve Serenius-Sirve kertoo.

Palvelumme ovat kaikille edullisia, jopa maksuttomia.

Serenius-Sirve kertoo, että toiminta on tärkeää varsinkin heikompiosaisille lapsiperheille.

– Palvelumme ovat kaikille edullisia, jopa maksuttomia. Toisinaan on käynyt niinkin, että asiakas ei ole päässyt avun pariin tulemaan, koska hänellä ei ole ollut rahaa bussimatkaan. Tällöin apua on saatu hänen luokseen kotikäyntinä, Serenius-Sirve kertoo.

Lapsen neuropsykiatriset haasteet

Autamme sinua opastamaan lasta, joka esimerkiksi on uhmakas, ylivilkas tai jolla on oman toiminnan ohjauksen vaikeuksia.

Lapsen neuropsykiatriset haasteet

”Tuntuu, että meitä oikeasti ymmärrettiin”

Barnavårdsföreningen kerää asiakkailtaan palautetta voidakseen kehittää ja suunnata toimintaansa apua kaipaaville. Näin varmistamme, että apu varmasti on mennyt perille.

Kysyimme mitä neuropsykiatriset palvelumme vanhemmille merkitsevät, alla otteita vastauksista:

”Ollaan vuosien mittaan käyty monissa eri paikoissa, ja meitä kyllä kuunnellaan, tehdään muistiinpanoja, mutta nyt on paikka, josta saatiin myös niitä meidän arkeen sopivia vinkkejä.” – Perhe jossa 5- ja 8-vuotiaat lapset

”Tuntui heti, että nyt puhutaan samaa kieltä ja meitä oikeasti ymmärretään.” – Vanhempi

”Ymmärrän lapsiani paremmin ja sain sanottua puolisolleni tapaamisissa asioita, joita olen pitänyt pitkään sisälläni.” – Perheohjaukseen osallistunut vanhempi

Tarpeet yksilöllisiä

Koska ongelmat ja avun tarve on yksilöllistä, voi Barnavårdsföreningenillä valita itselleen parhaiten sopivan palvelun. Jollekin perheelle sopii chatti, toiselle kymmenen viikkoa kestävä Perhekoulu POP ryhmä.

”Perhekoulu nosti meidät epätoivon suosta.” – 4-vuotiaan äiti

– Tämän 4-vuotiaan äidin kirjoittama palaute tiivistää toimintamme tärkeyden, Serenius-Sirve sanoo ja muistelee perhettä, jonka palautteen viereen oli piirretty sydän.

Osallistumme SOSTE:n kampanjaan Onneksi on joku – Tur att det finns nån (ulkoinen linkki). Kampanjan aikana näytämme kuinka tärkeää työmme on lapsille, nuorille ja perheille. 

Nuoren neuropsykiatriset haasteet

Perheissä, joissa nuori käyttäytyy haastavasti, vanhempien voimat ja menetelmät joutuvat koetukselle. Meillä on neurospykatristen haasteiden erityisasiantuntemus ja voimme auttaa perhettäsi monen eri tavoin.

Neuropsykiatriset haasteet nuorella
Anne Nickström

Kirjoittaja

Anne Nickström

Tiedottajamme Anne työskentelee viestinnän ja markkinoinnin parissa.

+358 40 764 4759
Silve Serenius-Sirve

Ota yhteyttä

Silve Serenius-Sirve

Silve on psykologi ja johtaa neuropsykiatrista osaamistamme.

+358505751500
Takaisin ylös