Siirry suoraan sisältöön
Uutiset

Selvin päin kesään

Barnavårdsföreningen osallistuu kansalliseen kamppanjaan ​ Selvin päin kesään, ​jonka tavoitteena on kannustaa nuoria viettämään päihteetöntä vapaa-aikaa ja lomaa. Kamppanja kutsuu myös kaikki aikuiset yhteisvoimin mukaan huolehtimaan lapsista ja nuorista.

Teksti:
Pia Sundell
Kolme iloista nuorta kukkapellolla

On tärkeää, että pystymme identifioimaan ne nuoret, jotka ovat avun tarpeessa. On myös tärkeää, että määrätietoisesti puututaan laittomaan päihteiden myyntiin ja välitykseen.

– Jokaisella aikuisella on vastuu lasten ja nuorten terveellisestä ja turvallisesta kesän vietosta. Tiedämme että lasten ja nuorten on helppo saada käsiinsä päihteitä, tähän meidän aikuisten on puututtava. Me emme saa sulkea silmiämme tältä ongelmalta, toteaa toiminnanjohtaja Pia Sundell, Barnavårdsföreningen.

Vallitseva koronatilanne on lisännyt pahoinvointia monelle lapselle ja nuorelle. Jotta he kykenevät selviytymään vaikeuksistaan ja huolehtimaan terveydestään ja turvallisuudestaan, he tarvitsevat apua enemmän kuin koskaan.

Kukaan lapsi tai nuori ei saisi altistua väkivallalle, yksinäisyydelle ja päihteille. Rajojen määrittely ja joidenkin asioiden kieltäminen on osa vastuullista hoivaa ja huolenpitoa.

On tärkeää, että eri toimijat yhdistävät voimansa ja puuttuvat ongelmiin varhaisessa vaiheessa turvatakseen nuorten ja yhteiskunnan turvallisuuden.

Raittiuuden Ystävät järjestää nyt 19. kertaa kamppanjan ​ Selvin päin kesään.

Yhteinen mediatiedote ​löytyy kamppanjan nettisivuilla.​

Pia Sundell

Kirjoittaja

Pia Sundell

Pia on järjestömme toiminnanjohtaja. Hän puolustaa aktiivisesti lapsen oikeuksia yhteiskunnassa. Seuraa Piaa X:ssä.

+358 40 501 9105
Takaisin ylös