Siirry suoraan sisältöön
Uutiset

”En ole yksin, vaikka joskus siltä tuntuukin”

Verkossa toteutettavissa vertaistuki-illoissa alakoululaisten vanhemmat saavat vaihtaa ajatuksia perhearjesta. Jakamisen tarve on suuri ja siksi suositut vertaistuki-illat jatkuvat keväällä.

Teksti:
Anne Nickström
Lapsi tekee sydämen sormillaan
Kuva: Barnavårdsföreningen

Barnavårdsföreningen vertaistuki-illat ovat keränneet kiitosta ja jatkuvat keväällä 2023. Verkossa toteutettavissa vertaistuki-illoissa alakouluikäisten lasten vanhemmat saavat vaihtaa ajatuksia.

”Vanhemmat ovat löytäneet vertaistuki-illat ja palaute on ollut hyvää,” Anne Pulkkinen Barnavårdsföreningenin neuropsykiatrisista palveluista kertoo. ”Vanhemmat kokevat tärkeänä, että saavat puhua haasteista, kipeistäkin asioista, ja niiden herättämistä tunteista kenenkään tuomitsematta.”

Ammattilaisen läsnäolo tuo turvaa

Vertaistuki on kokemusten vaihtamista, jossa vanhempi voi tavata muita samankaltaisia asioita kokeneita ja jakaa näkemyksiään turvallisessa ympäristössä. Vertaistuesta saa voimaa arkeen ja se tuo tunteen, ettei tilanteessa ole yksin. Keskusteluja turvaamassa on aina mukana Barnavårdsföreningenin lapsiperhetyön asiantuntija.

 Facebook-ryhmät eivät ole kivoimmasta päästä. Mutta tässä tapaamisessa oli alusta asti turvallinen ja lämmin tunnelma , siitä iso kiitos! – Vertaistuki-iltaan osallistunut vanhempi

Kevätkauden uutena teemana lapsen älylaitteet

Anne Pulkkinen kertoo, että vanhemmat toistuvasti tuovat esiin älylaitteiden aiheuttamat ristiriidat kodeissa. Tänä keväänä vertaistukiryhmässä keskustellaan siksi lapsen älylaitteiden käytöstä.

”Monia huolettaa turvallisuusriskit: aiheuttavatko laitteet riippuvuutta ja mikä on turvallinen raja älylaitteiden käytölle”, Pulkkinen kuvaa.

Vertaistuki-illassa keskustellaan millaisia sääntöjä eri perheissä on ja miten puhelin- ja someasiat ovat kussakin perheessä ratkaistu.

Vertaistuesta voimaa – verkkotapaamiset alakoululasten vanhemmille kevät 2023:

Ota yhteyttä

Anne Pulkkinen
Anne Pulkkinen

Anneen voit olla yhteydessä kaikissa vanhemmuuden haasteissa kaivatessasi kuuntelijaa tai muutosta tilanteeseen.

+358 50 337 8997 Suomi
Anne Nickström

Kirjoittaja

Anne Nickström

Tiedottajamme Anne työskentelee viestinnän ja markkinoinnin parissa.

+358 40 764 4759
Takaisin ylös