Siirry suoraan sisältöön
Uutiset

Vertaistuesta saa voimaa!

Puhutaan perhearjesta! Tule mukaan tapaamaan muita alakoululaisten vanhempia. Avoimissa vertaistuki-illoissa saat vaihtaa ajatuksia unen tärkeydestä, kaveritaidoista, haastavasta käytöksestä ja aistisäätelyn pulmista sekä tietenkin myös vanhemmuudesta.

Lapsi tekee sydämen sormillaan

Barnavårdsföreningen vastaa nyt vanhempien toiveisiin ja järjestää avoimia vertaistuki-iltoja, joissa alakouluikäisten lasten vanhemmat saavat vaihtaa ajatuksia.

Vertaistuesta saa voimaa arkeen ja se tuo tunteen, ettei tilanteessa ole yksin.

”Paljon puhutaan pienten lasten uhmasta ja haastavasta teini-iästä, mutta alakoululaisten vanhempien huolet jäävät usein vähemmälle huomiolle”, Barnavårdsföreningenin psykologi ja yksikönjohtaja Silve Serenius-Sirve sanoo. ”Tällä kertaa haluamme tarjota iltoja, joissa juuri alakouluikäisten lasten vanhemmat saavat vertaistukea.”

Vertaistuki on kokemusten vaihtamista

Vertaistuki on kokemusten vaihtamista, jossa vanhempi voi tavata muita samankaltaisia asioita kokeneita ja jakaa näkemyksiään turvallisessa ympäristössä.

”Asiakaspalautteissa on noussut esille vanhempainryhmiemme vertaistuen suuri merkitys”, Serenius-Sirve jatkaa. ”Vertaistuesta saa voimaa arkeen ja se tuo tunteen, ettei tilanteessa ole yksin.”

Kahdeksan vertaistuki-iltaa

Vertaistuesta voimaa – keskusteluiltoja järjestetään eri aiheista kevään aikana. Tämänhetkisten pandemiarajoitusten vuoksi neljä ensimmäistä Vertaistuesta voimaa – ilta järjestetään verkkotapaamisena.

Myöhemmin keväällä illat järjestetään lähitoimintana, kahtena iltana Barnavårdsföreningenin tiloissa Helsingin Töölössä ja kahtena iltana Vaasassa. Voit osallistua yhteen tai useampaan iltaan. Keskusteluissa on mukana Barnavårdsföreningenin lapsiperhetyön asiantuntija.

Vertaistuesta voimaa – suomenkieliset illat alakoululasten vanhemmille:

Verkossa:

ke 2.2 klo Vertaistuki-ilta: Puhutaan unesta
ti 8.2: Vertaistuki-ilta: Puhutaan lapsen haastavasta käytöksestä
to 3.3 klo Vertaistuki-ilta: Puhutaan aistiherkkyydestä

Helsinki:

ma 4.4 klo Vertaistuki-ilta: Puhutaan lapsen haastavasta käytöksestä
to 5.5 klo Vertaistuki-ilta: Puhutaan kaveritaidoista

Vaasa:

ti 5.4 Vertaistuki-ilta: Puhutaan vanhemman voimavaroista

 

Lue lisää ruotsinkielisistä Vertaistuesta voimaa – illoistamme!

Uutinen on päivitetty 17.1.2022.

Silve Serenius-Sirve

Ota yhteyttä

Silve Serenius-Sirve

Silve on psykologi ja johtaa neuropsykiatrista osaamistamme.

+358505751500
Takaisin ylös