Siirry suoraan sisältöön
Lehdistötiedotteet

Lasten Arki toimimaan -opas nyt myös ruotsiksi ja englanniksi

ADHD-liiton ja Barnavårdsföreningenin Arki toimimaan -oppaan uusin versio on nyt saatavilla sekä ruotsiksi että englanniksi. Oppaasta hyötyvät eniten vanhemmat, joiden esikoulu- tai alakouluikäisillä lapsilla on neuropsykiatrisia haasteita tai toiminnanohjauksen ongelmia.

Bild på pärmen av handboken Få vardagen att fungera. En tecknad familj.

Arki toimimaan -opas tarjoaa käytännönläheisiä ohjeita ja ajatuksia erilaisiin arjen tilanteisiin, kuten esimerkiksi siirtymätilanteisiin, riitatilanteiden ratkaisuun tai ruokailu- ja pukeutumishetkiin. Opas antaa myös vinkkejä omien vanhemmuustaitojesi vahvistamiseen.

Lapsen haastava käyttäytyminen arjessa voi olla vanhemmille todella raskasta. Tällöin käytännönläheiset vinkit ja ohjeet voivat olla kullanarvoisia.

Opas toimii hyvänä arjen tukena lapsiperheissä. Monimutkaisiltakin vaikuttaviin haasteisiin saattaa monesti löytyä yksinkertaisia ratkaisuja, sanoo psykologi Silve Serenius-Sirve Barnavårdsföreningeniltä.

Oppaasta on erityisesti hyötyä itsesäätelyn tai neuropsykiatristen haasteiden kanssa kamppailevien lasten vanhemmille. Oppaasta hyötyvät myös ammattilaiset, jotka työskentelevät näiden lasten ja perheiden kanssa päivittäin.

Vanhemmat ja ammattilaiset ovat ottaneet suomenkielisen oppaan niin hyvin vastaan, että halusimme ilman muuta saada oppaasta myös nämä kieliversiot. Monet vanhemmat ovat jopa toivoneet, että tämä opas tulisi äitiyspakkauksen mukana suoraan kaikille vanhemmille, sanoo toimintaterapeutti ja ADHD-liiton asiantuntija Katariina Berggren.

Päivitetty opas on nyt ladattavissa ruotsiksi, englanniksi ja suomeksi liittojen verkkosivuilla. Englanninkielinen käännös on tehty yhteistyössä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen perhekeskuskehittämisen kanssa.

Lisätietoja:

Silve Serenius-Sirve
Yksikönjohtaja, Barnavårdsföreningen
+358 50 575 1500
silve.serenius-sirve@bvif.fi

Katariina Berggren
Asiantuntija, ADHD-liitto
katariina.berggren@adhd-liitto.fi

Lataa tai tilaa käsikirja

Lataa tai tilaa käsikirja maksutta. Arki toimimaan -opas on nyt tilattavissa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Oppaat ja käsikirjat
Silve Serenius-Sirve

Ota yhteyttä

Silve Serenius-Sirve

Silve on psykologi ja johtaa neuropsykiatrista osaamistamme.

+358 50 575 1500
Takaisin ylös