Hoppa till innehåll
menu
Pressmeddelanden

Handboken ”Få vardagen att fungera” ger tips för en smidigare vardag i småbarnsfamiljen

Barnavårdsföreningen och ADHD-förbundet ger ut en nyutgåva av handboken ”Få vardagen att fungera”. Den ger föräldrar till barn under skolåldern och i lågstadieåldern praktiska tips för en smidigare vardag. Handboken kan särskilt hjälpa och stödja föräldrar till barn som har utmaningar med självreglering och lärande samt neuropsykiatriska symtom.

Bild på pärmen av handboken Få vardagen att fungera. En tecknad familj.

Handboken ger tips för en smidigare vardag i barnfamiljen. Det kan handla om hur föräldrar kan göra påklädningen och matstunden enklare, att komma loss ur en låst situation eller att lugna barnet i en konflikt.

Vardagen med ett barn som beter sig utmanande kan stundvis vara tung. Att få praktiska tips kan då vara mycket värdefullt.

Handboken är som en manual för barnfamiljens vardag, allt finns tillgängligt i samma paket. Utmaningar som känns komplicerade kräver inte nödvändigtvis komplicerade lösningar, säger psykolog Silve Serenius-Sirve, som jobbar som enhetschef på Barnavårdsföreningen.

”Få vardagen att fungera” är en praktisk och lösningsorienterad handbok. Den riktar sig till föräldrar med barn under skolåldern och i lågstadieåldern. Handboken kan särskilt hjälpa och stödja föräldrar till barn som har utmaningar med självreglering och lärande samt neuropsykiatriska symtom. Också de som arbetar med barn och deras familjer har nytta av handboken.

Den första upplagan fick ett mycket varmt mottagande. Många föräldrar har kommenterat att en sådan här handbok borde finnas moderskapsförpackningen, berättar arbetsterapeut Katariina Berggren, expert på ADHD-förbundet.

Den mycket populära första upplagan gavs ut år 2012. Den nya upplagan innehåller uppdateringar till information i den gamla versionen som blivit föråldrad. Handboken finns även på finska och engelska.

Information på svenska:

Petra Willamo
Organisationschef, Barnavårdsföreningen
+358 40 736 2747
petra.willamo@bvif.fi

Information på finska:

Katariina Berggren
Expert, ADHD-förbundet
katariina.berggren@adhd-liitto.fi

Ladda ner eller beställ handboken

Ladda ner eller beställ ditt kostnadsfria exemplar av handboken ”Få vardagen att fungera”.

Guider och handböcker
Silve Serenius-Sirve

Ta kontakt

Silve Serenius-Sirve

Silve är psykolog och leder vårt neuropsykiatriska kunnande.

+358 50 575 1500
Tillbaka upp