Siirry suoraan sisältöön
Uutiset

”Tuemme perheitä Pohjanmaalla positiivisin keinoin”

Barnavårdsföreningen vastaa neuropsykiatristen palvelujen suureen kysyntään Pohjanmaalla. Vaasan vasta avatuissa tiloissa Johanna Nystrand ja Johanna Salo ottavat vastaan vanhempia niin suomen kuin ruotsin kielellä.

”Tuemme perheitä Pohjanmaalla positiivisin keinoin” -artikkelin kuva
Johanna Salo och Johanna Nystrand jobbar med Barnavårdsföreningens neuropsykiatriska tjänster i Österbotten.

Kauppapuistikolla Vaasan torin kupeessa Johanna Nystrand ja Johanna Salo ottavat vastaan vanhempia, jotka kohtaavat haasteita perhearjessa.  Ovet ovat olleet auki elokuusta lähtien, ja vastaanotto on lämmin.

”Tiedämme, että perheet, joissa on haastavasti käyttäytyvä lapsi kohtaavat kielteistä palautetta eri tahoilta”, sanoo Salo, joka aikaisemmassa työssään Vaasan keskussairaalassa on tavannut lapsia ja perheitä monissa elämäntilanteissa. ”Me Barnavårdsföreningenillä tuemme aina perheitä ja lapsia myönteisellä tavalla.”

”Haluamme saada aikaan positiivisen kierteen lasten elämässä. Kun vanhemmat keskittyvät niihin asioihin, jotka toimivat arjessa, lapsen myönteinen käyttäytyminen vahvistuu”, Nystrand jatkaa.

Nystrand on opiskellut kehityspsykologiaa Åbo Akademissa ja työskennellyt pitkään Vaasan ensi- ja turvakodissa. Hän odottaa innolla , että Barnavårdsföreningenin neuropsykiatriset palvelut pääsevät Pohjanmaalla käyntiin.

Nystrand kertoo, että perheet voivat hakeutua Barnavårdsföreningenin palveluihin matalalla kynnyksellä. Ensimmäinen käynti on aina maksuton.

Neuropsykiatriset palvelut koko Pohjanmaan alueella – myös suomeksi

Vaikka Nystrandilla ja Salolla on toimisto Vaasassa, he haluavat tavoittaa vanhempia koko Pohjanmaan alueelta.

”Olemme valmiita matkustamaan”, Nystrand sanoo. ”Koulut ja päiväkodit voivat myös tilata palveluitamme ja silloin tulemme tietenkin sinne, missä tarve on.”

Salo toivoo, että suomenkieliset perheet löytäisivät Barnavårdsföreningenin neuropsykiatristen palvelujen piiriin. Järjestö tarjoaa palvelujaan niin ruotsiksi kuin suomeksi.

Barnavårdsföreningen tarjoaa palveluja myös verkossa, jolloin perheet voivat paikasta riippumatta osallistua toimintaamme.

Hyvä vastaanotto

”Vanhemmat ovat toivottaneet meidät tervetulleiksi”, Nystrand sanoo ja kertoo perheiden tarpeista juuri kyseisiä palveluja kohtaan.

Barnavårdsföreningenin puoleen kääntyvät vanhemmat voivat kokea arjen kaaosta ja/tai kohdata haasteita teini-ikäisen tai uhmaikäisen lapsen kanssa. Vanhemmalle, joka pohtii yhteydenottoa, Nystrandilla ja Salolla on yksiselitteinen vastaus:

”Todellakin! Ole yhteydessä meihin Barnavårdsföreningenillä. Riittää, että tunnet huolta lapsestasi. Meidän tehtävänämme on tarjota työkaluja toimivampaan perhearkeen.”

Vanhemmille

Voit olla huolissasi lapsestasi tai vanhemmuudestasi monesta eri syystä. Autamme mielellämme perhettäsi löytämään menetelmiä, jotka helpottavat arkeanne myös haastavissa elämäntilanteissa.

Lue lisää tarjonnastamme vanhemmille!
Johanna Salo

Ota yhteyttä

Johanna Salo

Johanna työskentelee Pohjanmaalla ja tukee vanhempia arjen haasteissa.

+358505669241
Takaisin ylös