Hoppa till innehåll
menu
Nyheter

”Vi stödjer familjerna i Österbotten på ett positivt sätt”

Nu bemöter Barnavårdsföreningen den stora efterfrågan på neuropsykiatriska tjänster i Österbotten. Johanna Nystrand och Johanna Salo har träffat välkomnande föräldrar i de nyöppnade utrymmena i Vasa.

”Vi stödjer familjerna i Österbotten på ett positivt sätt” -artikelms bild
Johanna Salo och Johanna Nystrand jobbar med Barnavårdsföreningens neuropsykiatriska tjänster i Österbotten.

På Handelsesplanaden intill torget i Vasa tar Johanna Nystrand och Johanna Salo emot föräldrar som stöter på utmaningar i familjelivet. Dörrarna har stått öppna sedan augusti och bemötandet är varmt.

”Vi vet att familjer där barn beter sig utmanade stöter på negativ feedback från olika håll”, säger Salo som under sitt tidigare arbete på Vasa centralsjukhus träffat barn och familjer i många olika livssituationer. ”Vi på Barnavårdsföreningen stödjer alltid familjerna och barnen på ett positivt sätt.”

”Vi vill få igång en positiv spiral i dessa barns liv. Då föräldrarna lägger fokus på det som fungerar i vardagen stärks det positiva beteendet hos barnet”, fortsätter Nystrand.

Nystrand har läst utvecklingspsykologi vid Åbo Akademi och jobbat länge på Vasa mödra- och skyddshem. Hon ser framemot att komma i gång med att erbjuda neuropsykiatriska tjänster för familjer i Österbotten.

Nystrand berättar att familjer kan ta del av Barnavårdsföreningens tjänster med låg tröskel. Det första besöket är alltid avgiftsfritt.

Neuropsykiatriska tjänster i hela regionen

Även om Nystrand och Salo har sitt kontor i Vasa vill de nå ut till föräldrar i hela Österbotten.

”Vi är beredda att resa runt”, säger Nystrand. ”Skolor och daghem kan också beställa våra kurser och program och då kommer vi förstås dit var behovet finns.”

Salo önskar att också de finskspråkiga familjerna skulle hitta till Barnavårdsföreningen som erbjuder neuropsykiatriska tjänster på både svenska och finska.

Barnavårdsföreningen erbjuder tjänster online, då kan alla familjer oberoende av ort och ställe ta del av utbudet.

Gott mottagande

”Vi har fått ett gott mottagande av föräldrar”, säger Nystrand och berättar att familjer uttryckt ett behov för motsvarande tjänster.

Föräldrar som vänder sig till Barnavårdsföreningen kan uppleva kaos hemma, ha utmaningar med tonåringen eller barnet i trotsåldern. Till en förälder som grubblar över att ta kontakt eller inte har Nystrand och Salo ett entydigt svar:

”Absolut! Var i kontakt med oss på Barnavårdsföreningen. Det räcker med att man som förälder känner en oro för sitt barn. Vårt jobb är att erbjuda föräldrar verktyg för en smidigare vardag.”

Text: Anne Nickström

För föräldrar

Som förälder kan du vara bekymrad över ditt barn eller ditt föräldraskap av många olika orsaker. Vi hjälper gärna din familj att hitta metoder som underlättar er vardag också i utmanande livssituationer.

Läs om vårt utbud till föräldrar!
Johanna Nystrand

Ta kontakt

Johanna Nystrand

Johanna jobbar i Österbotten med att stödja föräldrar i att bemöta barns utmanande beteende.

+358505748768
Tillbaka upp