Siirry suoraan sisältöön
Lehdistötiedotteet

Uusia neuropsykiatrisia palveluita perheille ja ammattilaisille Pohjanmaalla

Uusi kaksikielinen neuropsykiatrinen tiimi aloittaa toimintansa syksyllä. Tavoitteena on neuropsykiatrisen tiedon sekä tukitoimien tarjoaminen perheille, joissa lapsella tai nuorella on neuropsykiatrisia häiriöitä. Palveluita tarjotaan myös perheiden lähiverkostoille ja ammattilaisille.

Illustration på pojke som inte vill klä på sig galonisar

Palvelua tarjoaa Suomen vanhin lastensuojelujärjestö Barnavårdsföreningen. Järjestö perustettiin vuonna 1893, ja sillä on yli 30. vuoden kokemus lasten ja nuorten neuropsykiatrisista häiriöistä.

Toiminta painottuu varhaiseen auttamiseen. Palveluihin päästäkseen perheen lapsella ei tarvitse olla lähetettä eikä diagnoosia.

– Neuropsykiatriset häiriöt liitännäisoireineen vaikeuttavat jokapäiväistä elämää perheessä ja vaikuttavat heikentävästi perheen koettuun hyvinvointiin, jaksamiseen ja arjen toimivuuteen monella eri osa-alueella, toteaa järjestöpäällikkö Petra Willamo.

Projekti on kolmevuotinen ja toteutetaan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:n rahoittamana 2021–2024.

– Olemme erittäin kiitollisia, että saamme mahdollisuuden tuoda meidän neuropsykiatrista erityisosaamistamme Pohjanmaalle. Kysyntä perheiden ja ammattilaisen keskuudessa on ollut suurta, ja iloksemme voimme nyt vastata siihen kysyntään, sanoo Barnavårdsföreningenin toiminnanjohtaja Pia Sundell.

Silve Serenius-Sirve

Ota yhteyttä

Silve Serenius-Sirve

Silve on psykologi ja johtaa neuropsykiatrista osaamistamme.

+358 50 575 1500
Takaisin ylös