Hoppa till innehåll
menu
Pressmeddelanden

Barnavårdsföreningen börjar erbjuda neuropsykiatriska tjänster i Österbotten

I höst utvidgar Barnavårdsföreningen sin verksamhet i Österbotten. Ett nytt tvåspråkigt neuropsykiatriskt team kommer att erbjuda information och stödtjänster till familjer med barn eller unga som har neuropsykiatriska störningar.

Illustration på pojke som inte vill klä på sig galonisar

Verksamheten har fokus på att hjälpa familjer i ett tidigt skede. Barnet behöver inte ha en remiss eller diagnos för att familjen ska kunna få hjälp. Verksamheten riktar sig också till familjernas närmaste krets och till professionella.

– Neuropsykiatriska störningar och symptom relaterade till dem försvårar och belastar vardagen i familjen, och påverkar på många sätt föräldrarnas ork och familjens välmående, konstaterar organisationschef Petra Willamo.

Projektet är treårigt och förverkligas åren 2021–2024 med hjälp av erhållen finansiering från Social- och hälsoorganisationernas understödscentral STEA.

– Vi är väldigt tacksamma över att vi fått möjligheten att föra vårt neuropsykiatriska specialkunnande till Österbotten. Efterfrågan bland föräldrar och professionella har varit stor och vi är glada över att nu kunna svara på denna efterfråga, säger verksamhetsledare Pia Sundell på Barnavårdföreningen.

Barnavårdsföreningen är landets äldsta barnskyddsorganisation med över 30 års erfarenhet av barns och ungas neuropsykiatriska störningar. I Österbotten har organisationen också ett team som jobbar för att öka välmående, trivsel och trygghet i skolvardagen.

Petra Willamo

Ta kontakt

Petra Willamo

organisationschef

+358 40 736 2747
Tillbaka upp