Hoppa till innehåll
menu
Pressmeddelanden

Drumsö eftermiddagsverksamhet drivs i fortsättningen av Barnavårdsföreningen

Barnavårdföreningen tar över all eftermiddagsverksamhet i Drumsö lågstadieskola från och med höstterminen 2023.

Barn i en pulkabacke

Barnavårdsföreningen tar över all svenskspråkig eftermiddagsverksamhet på Drumsö från och med hösten 2023. Beslutet att utvidga verksamheten fattades efter att Johannes församling meddelade att de lägger ner sin eftermiddagsverksamhet i området. Eftermiddagsverksamhet på Drumsö har under flera år arrangerats av både Barnavårdsföreningen och Johannes församling.

– Jag är glada över att Helsingfors stad tog kontakt med oss och att vi nu kan erbjuda alla eftisbarn likvärdig verksamhet på svenska på Drumsö, säger Isabella Franck, som ansvarar för Barnavårdsföreningens eftermiddagsverksamhet.

Barnavårdsföreningen har drivit en del av eftermiddagsverksamhet i Drumsö lågstadieskola sedan år 2008. Under pågående skolår 2022–2023 deltar 74 barn i årskurs 1–2 i verksamheten. Från och med hösten 2023 ökar barnantalet till ca 110 barn.

– Jag anser att eftermiddagsverksamheten är en otroligt viktig verksamhetsform som skyddar barnen och stöder familjerna i deras vardag, säger Barnavårdsföreningens verksamhetsledare Pia Sundell.

Barnavårdsföreningen arrangerar eftermiddagsverksamhet för barn i årskurs ett och två i fem skolor i Helsingfors: Botby grundskola, Degerö lågstadieskola, Drumsö lågstadieskola, Grundskolan Norsen och Kårböle skola. Hösten deltog 323 barn i verksamheten.

Pia Sundell

Ta kontakt

Pia Sundell

verksamhetsledare

+358 40 501 9105
Tillbaka upp