Hoppa till innehåll
menu

Du som har skilda föräldrar

Det kan kännas jobbigt när ens föräldrar skiljer sig. Du kan känna oro, sorg, ilska eller bara känna en klump av illamående.  

Ibland kan det vara lättare att prata om saken med nån utanför familjen. Hos oss kan du prata om dig och din situation. Du hittar kontaktuppgifterna till Pia nederst på sidan. 

Ärligt talat-chatten finns till för dig som är 13-29 år. Där kan du chatta om det du behöver prata om just nu.

Det kan också hjälpa att träffa andra vars föräldrar skilt sig. Vi ordnar stödgrupper för barn och unga. Vi har skilda workshopar för tonåringar. Alla våra händelser finns i vår kalender. 

En illustration från spelet Skilsmässa!? skapad av och för ungdomar.

Skilsmässa!? spelet

SKILSMÄSSA?! Är ett spel som beskriver hur det kan kännas när föräldrarna skiljer sig. Spelet fungerar som en visuell berättelse. De val du gör påverkar berättelsen, och det finns olika slut beroende på vilka val du gör. Spelet är gjort av ungdomar med förhoppningen att det kan ge dig stöd och hopp. Ofta kommer det många tankar och känslor när föräldrarna berättar att de inte längre vill leva tillsammans. Du kan antingen välja att spela ensam eller tillsammans med en förälder eller en annan vuxen.

Spela spelet (extern länk)
Skilmässa?! är en guide skriven av ungdomar som deltog i Barnavårdsföreningens workshop. Du kan ladda ner guiden gratis.

Ladda ner vårt material

ikoni tiedosto
Filformat: PDF

Skilsmässa?! En guide skriven av unga

Beskrivning av filen: Skilsmässa!? är en guide skriven av och för unga om hur du kan hantera läget när dina föräldrar skiljer sig. Här finns tips både för dig som hamnar mitt i en skilsmässa, till dina föräldrar och till dina vänner. Du kan ladda ner guiden gratis här.

Ladda filen

Behöver du prata? Ring eller skicka e-post åt Pia!

Pia Graniittiaho
Pia Graniittiaho

Pia leder vårt arbete för ett stärkt föräldraskap med fokus på skilsmässa och bonusfamiljer.

+358 45 139 4034 Svenska och finska
Tillbaka upp