Hoppa till innehåll
menu

Skilsmässa och bonusfamilj

Som proffs möter du familjer i många olika livssituationer. Vi ger dig kunskap och fler verktyg för att stödja familjer som genomgått en skilsmässa eller lever i bonusfamilj.  Våra sakkunniga har gedigen expertis kring temat skilsmässa och livet i en nyfamilj. 

Du kan beställa:

  • fortbildning inom temat skilsmässa och bonusfamilj för personal
  • material från vår Webbshop (extern sajt)
  • stödgrupper för barn vars föräldrar separerat.
Handboken i föräldrasamarbete efter separation erbjuder redskap för professionella. Den riktar sig främst till dem som arbetare med föräldrar som separerat eller skilt sig, eller överväger att göra det.

Ladda ner vårt material

ikoni tiedosto
Filformat: PDF

Handbok i föräldrasamarbete efter separation

Beskrivning av filen: En handbok i föräldrasamarbete efter separation för professionella. I handboken diskuterar vi föräldrasamarbetets betydelse med utgångspunkt i forskning och praktiska erfarenheter från klienter. Också föräldrarna själva får sin röst hörd genom intervjuer som texterna bygger på. Artiklarna ger en bred bild av föräldrasamarbetet efter en skilsmässa eller separation och erbjuder verktyg för alla som arbetar med att stödja samarbetet mellan föräldrar. Boken är en översättning av "Yhteistyövanhemmuus. Yhteistyövanhemmuuden käsikirja" i samarbete med Barnavårdsföreningen och Förbundet för mödra- och skyddshem. Handboken är kostnadsfri.

Ladda filen
ikoni tiedosto
Filformat: PDF

Tipskort för familjer som går igenom separation eller lever i bonusfamilj

Beskrivning av filen: Tre stycken tipskort som kan stödja dig i att handleda föräldrar som går igenom en separation eller lever i bonusfamilj. Tipskorten ger stöd i hur berätta för barnet om en separation, hur samarbeta efter en separation samt tips för den som lever i bonusfamilj. Korten är kostnadsfria.

Ladda filen
ikoni tiedosto
Filformat: PDF

Skilsmässa?! En guide skriven av unga

Beskrivning av filen: Skilsmässa?! är en guide skriven av unga om hur hantera läget när föräldrarna skiljer sig. Ungdomarna har med sina egna ord skrivit kapitel med tips till den vars föräldrar skiljer sig, hens vänner och föräldrarna. Guiden är kostnadsfri.

Ladda filen
ikoni tiedosto
Filformat: PDF

Skilsmässa?!-casekort

Beskrivning av filen: Casekorten är ett nyttigt redskap för dig som proffs för att hjälpa barn och unga att processa separationen. Korten är gjorda av ungdomar och handlar om konkreta erfarenheter av hur det kan gå när föräldrarna separerar och de unga måste tampas med den nya verkligheten. Korten är kostnadsfria.

Ladda filen

Kontakta oss om du vill veta mer!  

Pia Graniittiaho
Pia Graniittiaho

Pia leder vårt arbete för ett stärkt föräldraskap med fokus på skilsmässa och bonusfamiljer.

+358 45 139 4034 Svenska och finska

Tipsa föräldrar

Familjer kan vända sig till oss med låg tröskel. Vi erbjuder stöd till både föräldrar och barn.
Läs mer om vårt utbud för föräldrar eller tipsa vidare!

För föräldrar
Tillbaka upp