Hoppa till innehåll
menu
Pressmeddelanden

Handboken ”Få vardagen att fungera med tonåringar” ger tips för ett smidigare familjeliv

Barnavårdsföreningens nya handbok erbjuder praktiska tips för föräldrar till tonåringar. Guiden hjälper med att bemöta de vanligaste situationerna – vare sig det handlar om hemkomsttider, den egna orken eller att stödja tonåringens skolgång.

Handboken ”Få vardagen att fungera med tonåringar” ger tips för ett smidigare familjeliv -artikelms bild

Livet med en tonåring kan tidvis kännas utmanande. Tonåringens tankegång kan vara svår att förstå och det kan vara svårt för föräldern att skapa kontakt. Ungdomstiden för med sig stora och omvälvande förändringar, vilka kan vara förvirrande för både tonåringen själv och andra omkring hen.

– Det kan vara svårt att veta vad som är ett normalt tonårsexperimenterande och när det finns anledning till oro, säger psykolog Silve Serenius-Sirve på Barnavårdsföreningen.

Serenius-Sirve har skrivit handboken tillsammans med Tiina Ruoho-Petterson, som också jobbar inom Barnavårdsföreningens neuropsykiatriska tjänster.

– Det är sällan tonåringen medvetet är besvärlig, utan oftast handlar det om att hen saknar de färdigheter som situationen kräver, berättar Serenius-Sirve. Men det är aldrig för sent att förbättra samspelet och relationen till sin tonåring.

Handboken ”Få vardagen att fungera med tonåringar” ges ut för första gången på svenska. Boken hjälper att förstå utvecklingen och förändringarna som sker i tonåren. Handboken ger också konkreta tips för att öka det positiva samspelet. Boken riktar sig både till föräldrar och professionella som arbetar med ungdomar och familjer.

Beställ Få vardagen att fungera med tonåringar gratis

Du kan beställa handboken i vår webbshop. Ett exemplar är gratis att beställa, för större beställningar är styckpriset 1,5 euro. Leveranskostnader tillkommer.

Beställ boken i vår webbshop (extern länk)

Ladda ner handboken kostnadsfritt

ikoni tiedosto
Filformat: PDF

Få vardagen att fungera med tonåringar - tips på hur du kan stödja ungdomar på ett positivt sätt

Beskrivning av filen: Den här handboken hjälper alla som har att göra med ungdomar att förstå utvecklingen och förändringarna som sker i den ungas liv. Handboken ger också konkreta metoder för att öka det positiva samspelet.

Ladda filen
Silve Serenius-Sirve

Ta kontakt

Silve Serenius-Sirve

Silve är psykolog och leder vårt neuropsykiatriska kunnande. Hon svarar på frågor gällande handboken Få vardagen att fungera med tonåringar.

+358 50 575 1500
Tillbaka upp