Hoppa till innehåll
menu
Pressmeddelanden

Stiftelsen Barnens Dag delade åter ut ett kännbart bidrag till barnskyddsarbetet

Stiftelsen Barnens Dag, som upprätthåller nöjesparken Borgbacken, donerade under årets Linnanmäki Gaala ut 4 miljoner euro till stiftelsens sex barnskyddsorganisationer. Genom åren har Stiftelsen Barnens Dag samlat in över 120 miljoner euro för barnskyddsarbete.

BIld från Linnanmäki Gaala 2022

Stiftelsen Barnens Dag (linnanmaki.fi) har gjort en betydande donation till barnskyddsarbetet. Understödet på 4 miljoner euro delades ut den 1 december 2022 på Linnanmäki Gaala på Peacockteatern. De inbjudna gästerna var för Borgbacken viktiga intressentgrupper. Understödet mottogs av sex barnskyddsorganisationer som står bakom Stiftelsen Barnens Dag: Barnavårdsföreningen i Finland, Centralförbundet för Barnskydd, Förbundet för mödra- och skyddshem, Mannerheims Barnskyddsförbund, Parasta Lapsille och Rädda Barnen. 

Kristiden har allt starkare lyft fram betydelsen av organisationernas stöd för barn, unga och familjer. – Ulla Siimes, verksamhetsledare för Centralförbundet för Barnskydd.

– Barnens och familjernas behov av hjälp ökade under coronapandemin och samtidigt har pandemin utmanat organisationerna ekonomiskt. Grundarorganisationernas verksamhetsledare gläder sig åt möjligheten att bygga upp barns, ungas och familjers välfärd med stöd av Stiftelsen Barnens Dag, berättar Ulla Siimes, verksamhetsledare för Centralförbundet för Barnskydd. 

Borgbackens verkställande direktör Pia Adlivankin är tacksam för att nöjesparksverksamheten efter många utmanande år åter kunde stödja barnskyddsarbetet.  

– Vi är väldigt glada över att våra kunder under den gångna nöjessäsongen återigen har roat sig på Borgbacken. Insamlingen av medel har också en viktig betydelse för alla våra medarbetare på Borgbacken och det arbete vi har utfört. Vi är därför oerhört glada över att vi genom att roa oss har kunnat göra gott tillsammans för barnskyddet även i år, säger Adlivankin. 

Mera information: 

Ulla Siimes, verksamhetsledare, Centralförbundet för Barnskydd 

ulla.siimes@lskl.fi
telefon 040 553 0981 

Pia Adlivankin, verkställande direktör, Borgbacken 

pia.adlivankin@linnanmaki.fi
telefon 040 418 7788 

Tillbaka upp