Hoppa till innehåll
menu
Nyheter

Vi i klassen-korten ska sänka ribban för sociala övningar i klassrummet

Många lärare vill öva på social färdighet i klassen, men upplever att det är svårt att få ihop under en lektion. Vi i klassen-korten kan hjälpa med det, tror Annika Sahi och Sonja Henriksén från Karamalmens skola.

Sonja Henriksén och Annika Sahi sitter vid ett bord och tittar på Vi i klassen-korten
Sonja Henriksén (t.v.) och Annika Sahi (t.h.) Foto: Axel Nurmi

Nästa vecka lanseras Barnavårdsföreningens nya Vi i klassen-kort. Korten är baserade på det populära Vi i klassen-programmet.

Speciallärare Annika Sahi och klasslärare Sonja Henriksén som jobbar i Karamalmens skola i Esbo är mycket bekanta med Vi i klassen. Sahi har använt sig av Vi i klassen många gånger tidigare, på tidigare arbetsplatser, och Henriksén var klasslärare för fjärde klassen när Vi i klassen kopplades in.

– Vi hade respekt som tema det året, och hade särskilt stor nytta av respektbollen, som var en del av programmet, berättar Henriksén.

Eleverna gillade också Vi i klassen-övningarna. En särskilt omtyckt övning var hörn-övningen, där eleverna får ställa sig i olika hörn av ett klassrum baserat på vilket av fyra alternativ de föredrar.

– Övningarna som ingick var mycket varierade, så det fanns något som intresserade alla, säger Henriksén.

Beställ våra Vi i klassen-kort!

Fram tills årets slut kan korten beställas till kampanjpriset 20 € (Normalpris 25 €). Använd koden “RABATT” då du beställer korten för att få det förmånligare priset.

Besök vår webbshop

Lätta att ta i bruk under lektion

Båda gillar de nya Vi i klassen-korten. De olika temaområdena är en favoritaspekt.

– De olika temaområdena som finns är jättebra, och färgkodningen gör det enkelt att skilja dem åt, säger Sahi.

Både Sahi och Henriksén tror att korten kan hjälpa lärare att arbeta med sociala färdigheter i klassen, vilket inte alltid är så lätt.

– Jag tror att många lärare vill öva på de här sakerna i klassen, men det är svårt att komma på att ta i bruk material när man är mitt i en lektion. Det att det handlar om färdigt material som finns på fysiska kort kan sänka ribban mycket, säger Henriksén.

– Och de olika temana kan användas separat också. Om man till exempel har en ny elev i klassen kan man välja ut somliga ”lära känna”-övningar, och sedan fortsätta arbetet, säger Sahi.

Vi i klassen-korten lanseras måndagen den 26.9. De kostar 25 euro normalt, men kan köpas för ett kampanjpris på 20 euro fram till årets slut. Korten hittas i vår webbshop.

Text: Axel Nurmi
Skribenten har tidigare jobbat på vår kommunikationsavdelning.

Yksiköt-osio

Grupp med barn och unga som står framför en skolbyggnad.
Stöd till skolor

Vi jobbar tillsammans med lärare och skolpersonal för att öka välmående och trygghet i skolvardagen.

Läs mer om vad vi kan erbjuda din skola och ta kontakt!

+358 40 061 8453
Tillbaka upp