Hoppa till innehåll
menu
Tidigare evenemang

Föreläsning: Barn med över- eller underkänslighet för sinnesintryck

Barn med överkänsliga sinnen kan uppleva kläders tyglappar med tvättråd som obehagliga mot huden eller ljus från lampor som stressande. Barn med underkänsliga sinnen kan njuta av att snurra runt eller hålla kroppen i rörelse. Kom med på föreläsningen för att höra hur barnets känslighet för sinnesintryck kan visa sig i vardagen!

Förälder som tröstar barn som håller handen för ögonen.
Bild: Shutterstock
  • För vem:  För föräldrar
  • Tidpunkt:  
  • Klockslag:  17.00-18.30
  • Anmälningstiden går ut:  
  • Plats:  Online
  • Pris:  Kostnadsfri

Då sinnena är över- eller underkänsliga påverkas ofta vardagen i familjen. Det kan handla om att barnet har över- eller underkänsliga smak, syn, hörsel, känsel, lukt, rörelse- eller balanssinnen.

Avvikande upplevelser av sinnesintryck kan ta sig i uttryck på olika sätt:

  • Barn som har en förhöjd känslighet för sinnesintryck kan till exempel uppleva kläders tyglappar med tvättråd som obehagliga mot huden eller ljus från lampor som stressande. Barnet kan ha svårt att äta blandad mat eller reagera starkt på olika ljud.
  • Barn som är underkänsliga för sinnesintryck kan till exempel tycka om kläder som spänner eller trivas under saker som tynger mot kroppen. Barnet kan ha som vana att bekanta sig med nya föremål genom att smaka och dofta på dem eller njuta av hård fart i gungan och av att hålla kroppen i rörelse.
  • Ofta belastas känsliga barn av sinnesintryck på olika sätt. Vardagen försvåras och känsloreaktionerna kan bli starka.

Kom med på vår kostnadsfria föreläsning för att höra mer och få tips för vardagen. Föreläsningen riktar sig till föräldrar, men är öppen för alla som är intresserade av ämnet.

Föreläsare Sanna Karuvaara, sakkunnig inom barn- och familjearbete på Barnavårdsföreningen.

OBS! Du får ett e-postmeddelande som bekräftelse för din anmälan. Ibland går en del svar till skräpposten, så det lönar sig att kolla där om du har anmält dig men inte fått information.

Neuropsykiatriska utmaningar hos barn och unga

I familjer med barn som har utmanande beteende ställs föräldrars krafter och metoder på prov. Vi har specialkompetens inom neuropsykiatriska utmaningar.

Läs mer om vårt neuropsykiatriska kunnande
Sanna Karuvaara

Ta kontakt

Sanna Karuvaara

Sanna jobbar med att stödja familjer. Hon besvarar dina frågor om neuropsykiatrisk coaching på svenska.

+358 50 430 8040
Tillbaka upp