Hoppa till innehåll
menu
Pressmeddelanden

Barnavårdsföreningen 130 år – Finlands äldsta barnskyddsorganisation firar jubileum

Barnavårdsföreningen har jobbat för ett barnvänligt samhälle redan i 130 år. Lyssna på barnet är temat då organisationen firar jubileum i år. Republikens president Sauli Niinistö är jubileumsårets beskyddare.

Illustration på en grupp barn som håller i banderoll

Barnavårdsföreningen har som Finlands äldsta barnskyddsorganisation varit en pionjär inom flera områden gällande barnskyddsfrågor sedan 1893. Organisationen har varit med om att skapa dagens barnskydd i Finland och utvecklat den svenskspråkiga småbarnspedagogiken.

Barnavårdsföreningen lyfter aktivt fram barnets behov och rättigheter till diskussion i samhället. Temat för 130-årsjubiléet är Lyssna på barnet.

– Det är viktigt att barnets röst blir hört och respekterat, och att det skapas utrymmen och tillfällen för barn att uttrycka sig, säger Pia Sundell, verksamhetsledare på Barnavårdsföreningen.

Barnavårdsföreningen uppmärksammar jubileumsåret under hela året 2023. Beskyddare för jubileumsåret är president Sauli Niinistö.

Under jubileumsåret ordnas föreläsningar för föräldrar och professionella. Festligheterna kulminerar under hösten med evenemang för både barn, unga och familjer. Program erbjuds på både svenska och finska.

Republikens president Sauli Niinistö
Republikens president Sauli Niinistö är beskyddare för Barnavårdsföreningens jubileumsår.
Pia Sundell

Ta kontakt

Pia Sundell

Vår verksamhetsledare svarar gärna på frågor gällande Barnavårdsföreningens 130-årsjubileum.

+35840 501 9105
Tillbaka upp