Hoppa till innehåll
menu
Nyheter

Pia Sundell tilldelas förtjänsttecken för sitt ihärdiga arbete för barnets rättigheter

Barnavårdsföreningens verksamhetsledare Pia Sundell har blivit tilldelad Centralförbundet för barnskydds förtjänsttecken, den silverne barnskyddsmedaljen.

Pia Sundell tilldelas förtjänsttecken för sitt ihärdiga arbete för barnets rättigheter -artikelms bild
Pia Sundell blev tilldelad Centralförbundet för barnskydds förtjänsttecken, den silverne medaljen, under Barnavårdsföreningens festligheter den 17 november.

Barnavårdsföreningens verksamhetsledare Pia Sundell har under sin långa karriär målmedvetet stått upp för barnets rättigheter i samhället. Hon har under sin tid som verksamhetsledare på Barnavårdsföreningen och genom sina flertal förtroendeuppdrag arbetat för en bättre barndom, ett stärkt föräldraskap och ett barnvänligt samhälle, både på svenska och finska.

Jag ser det som ett privilegium att varje dag få jobba för barnets rättigheter, säger Pia Sundell. Att få motta den silverne barnskyddsmedaljen är en stor ära. Jag är väldigt stolt över Barnavårdsföreningen som i år fyller 130 år.

Politices magister Pia Sundell har fungerat som verksamhetsledare för Barnavårdsföreningen sedan år 2008. Hon har värnat om samarbetet barnskyddsorganisationer emellan under hela sin karriär.

Den silverne barnskyddsmedaljen är det högsta erkännandet som utdelas av Centralförbundet för barnskydd. Tilldelningen skedde under Barnavårdsföreningens 130 årsjubileum den 17:e november. Medaljen överräcktes av ordförande Martina Andersin.

Ordförande Martina Andersin (i mitten) delar ut förtjänsttecknet åt Pia Sundell (till vänster). Kommunikationschef Anna Alenius fungerar som konferencier för festligheterna i Arbetets vänners festsal i Helsingfors.

Pia Sundell, verksamhetsledare för barnavårdsföreningen

  • Pia Sundell under en lång tid arbetat som styrelsemedlem för Centralförbundet för barnskydd och tidigare även som viceordförande för organisationen.
  • Sundell är för tillfället invald i bland annat i styrelsen för Eurohealthnet-organisationen, SOSTE Finlands social- och hälsa rf, Ehjä ry och är viceordförande för Aseman Lapset ry samt Vamlas (Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö).
Anna Alenius

Ta kontakt

Anna Alenius

Anna är kommunikationschef och ansvarar för organisationens kommunikation och marknadsföring.

+358 40 528 8965
Tillbaka upp