Hoppa till innehåll
menu
Pressmeddelanden

Barnavårdsföreningen öppnar Tjejvillan i Borgå

Den 11 april utvidgar Barnavårdsföreningen Tjejvillan-verksamheten till Borgå. Tjejvillan är öppen för alla som identifierar sig som flicka och är i åldern 10–18.

Fyra tonåriga barn håller armarna om varandra och skrattar utanför Tjejvillan.
Foto: Karin Lindroos

Verksamheten ordnas i samarbete med Borgå stads ungdomstjänster i Zentra ungdomslokal på Mannerheimgatan 20. Tjejvillan kommer att ha öppet på tisdagar klockan 14–17 med start den 11 april.

På Tjejvillan har deltagarna möjlighet att uppleva nya saker, skapa nya vänskapsrelationer och lära sig mer om sig själv. På plats finns alltid två sakkunniga från Barnavårdsföreningen som planerar och förverkligar den kostnadsfria verksamheten i samarbete med deltagarna. Förutom fri samvaro och spel kan vi lyfta fram olika teman, som till exempel självkänsla och sociala färdigheter.

– Vi är jätteivriga att få starta Tjejvillans verksamhet i Borgå. Deltagarnas behov och önskemål styr vad vi gör och vi ser fram emot att få träffa barn och unga i Borgå, berättar Sanna Sarkanen som jobbar som ledare på Tjejvillan.

Barnavårdsföreningen startade Finlands första svenskspråkiga Tjejvillan-verksamhet i Grankulla hösten 2015. Efter det har vi fört verksamheten till Helsingfors, Sibbo och Kyrkslätt.

– Borgå har visat aktivt intresse för att Tjejvillan ska inleda verksamhet i staden. Vi har fått ett varmt och välkomnande mottagande av stadens ungdomstjänster, säger Maria Ostrow som ansvarar för Barnavårdföreningens skol- och ungdomsarbete.

Verksamheten i Borgå kan inledas tack vare ett bidrag från STEA, Social- och hälsoorganisationernas understödscentral.

– På Barnavårdsföreningen är vi glada och stolta över den regionala spridningen, konstaterar verksamhetsledare Pia Sundell. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Borgå stad.

Yksiköt-osio

Ungdomar som tecknar.
Tjejvillan i Borgå
Ungdomslokal Zentra, Mannerheimgatan 20, 06100 Borgå
Öppet tisdagar klockan 14-17. För tjejer i åldern 10-18 år.
+358 50 436 0898
Maria Ostrow

Ta kontakt

Maria Ostrow

Maria ansvarar för föreningens arbete med barn och unga. Hon leder vårt skolarbete och Tjejvillan.

+358 40 061 8453
Tillbaka upp