Hoppa till innehåll
menu
Nyheter

Tjejvillan öppnar nytt i Sibbo och Kyrkslätt

I mitten av augusti utvidgar Barnavårdsföreningen Tjejvillan-verksamheten till Kyrkslätt och Sibbo. Målet med Tjejvillan är att ge 10–18-åriga flickor en chans att hitta sin plats och få eget utrymme. Från tidigare finns Tjejvillan i Grankulla och Helsingfors.

Text:
Tjejvillan öppnar nytt i Sibbo och Kyrkslätt -artikelms bild

Verksamheten i Sibbo ordnas på tisdagseftermiddagarna i ungdomstjänsternas utrymmen klockan 14-17 och i Kyrkslätt på onsdagseftermiddagarna i Luckans utrymmen (Saloviusvägen 3) klockan 15-18. Verksamheten kommer att inledas med öppen verksamhet tisdagen den 18 augusti i Sibbo och onsdagen den 19 augusti i Kyrkslätt.

I Sibbo skulle verksamheten precis köra i gång på våren när pandemin satte käppar i hjulet för de vanliga träffarna. Så precis som resten av Tjejvillans verksamhet fungerade tjejvillan i Sibbo online på våren, främst via Instagram. Tjejvillan ordnade också öppen verksamhet online under våren och försommaren genom Zoom-träffar.

Syftet med Tjejvillorna är att stödja flickor i deras vardag och utveckling. Det görs genom att stärka flickornas självkänsla, öka känslan av delaktighet och stärka de sociala färdigheterna. Deltagarna på Tjejvillan ges möjlighet att uppleva nya saker, skapa nya vänskapsrelationer och lära sig mer om sig själv.

Tjejvillan är en trygg och inspirerande plats för flickor.

Läs mer om Tjejvillan!

– Idén till Tjejvillan-verksamheten kom från Barnavårdsföreningens långvariga arbete i skolorna. Vi såg att unga flickor kan ha svårt att hitta sitt eget utrymme. Nu har våra medarbetare skapat trygga platser för flickorna att utvecklas, säger Barnavårdsföreningens verksamhetsledare Pia Sundell.

Barnavårdsföreningen startade Finlands första svenskspråkiga Tjejvillan-verksamhet i Grankulla hösten 2015. Verksamheten utvidgades till Helsingfors hösten 2018. Idag har Tjejvillan också rastverksamhet i skolorna på området.

Verksamheten i Sibbo och Kyrkslätt kan inledas tack vare ett bidrag från LokalTapiola Nyland. Tjejvillan-verksamheten får också bidrag från Stiftelsen Bensow och STEA, Social- och hälsoorganisationernas understödscentral.

Skribent

Tillbaka upp