Hoppa till innehåll
menu
Tidigare evenemang

Lansering: Handboken Få vardagen att fungera med tonåringar

Vad händer med hjärnans utveckling i tonåren? Hur kan man stödja ungdomar på ett positivt sätt i den omvälvande utvecklingsfasen? Välkommen med på lanseringen av handboken Få vardagen att fungera med tonåringar.

Lansering: Handboken Få vardagen att fungera med tonåringar -händelsens bild
  • För vem:  För proffs
  • Tidpunkt:  
  • Klockslag:  13-16
  • Plats:  Helsingfors/Online
  • Adress:  Festsalen G18, Georgsgatan 18, Helsingfors
  • Pris:  Kostnadsfri

Vår nya handbok “Få vardagen att fungera med tonåringar” hjälper att förstå utvecklingen och förändringarna som sker i tonåren. Handboken ger också konkreta tips för att öka det positiva samspelet. Boken riktar sig både till föräldrar och professionella som arbetar med ungdomar och familjer. Välkommen med att delta i lanseringen av handboken! Du kan delta i seminariet fysiskt i Helsingfors eller följa med livestreamen online.

Seminariets program:

12.45–13.15: Kaffe/Te med tilltugg

13.15–13.25: Välkomstord

13.25–14.40: Mycket oljud i tonårshjärnan. Föreläsning med Nicklas Kurkio, neuropsykiatrisk coach, socialarbetare. Ibland är tonåringen stressad och nedstämd, medan det ibland är full rulle och allt går för snabbt. Vad är förklaringen till ungdomars beteende? Vad händer egentligen i tonårshjärnan? Föreläsningen hjälper dig att förstå ungdomars beteende.

Paus 15 min.    

14.55–15.40:  Tips på hur du kan stödja ungdomar på ett positivt sätt. Föreläsning med Sanna Karuvaara, neuropsykiatrisk coach, sjukvårdare. Under föreläsningen får du exempel på konkreta metoder för att öka det positiva samspelet med tonåringar.

15.40–16.00: Barnavårdsföreningens Tjejvillan verksamhet presenteras. Maria Ostrow, ansvarig för arbetet med barn och unga och Maria Öhman, ansvarig ledare på Tjejvillan.

Obs! Seminariet arrangeras på finska under förmiddagen. Läs mer om seminariet på finska här.

Tillgänglighet SFV-huset G18:

Den tillgängliga ingången nås via grannhuset Georgsgatan 16:s portgång till G18:s innergård. Sedan via en ramp till innergårdens dörr, som är alldeles invid hissen. Den tillgängliga toaletten finns på tredje våningen. I huset finns hiss.

Barnavårdsföreningen 130 år – Finlands äldsta barnskyddsorganisation firar jubileum

Barnavårdsföreningen har jobbat för ett barnvänligt samhälle redan i 130 år. Lyssna på barnet är temat då organisationen firar jubileum i år. Republikens president Sauli Niinistö är jubileumsårets beskyddare. Det här seminariet är en del av programmet under jubileumsåret.

Silve Serenius-Sirve

Ta kontakt

Silve Serenius-Sirve

Silve är psykolog. Hon leder vårt neuropsykiatriska kunnande och vår Oman elämäni supertähti -verksamhet.

+358 50 575 1500
Tillbaka upp