Barnavårdsföreningen svarar nu på föräldrarnas önskemål och ordnar öppna kvällar där föräldrar till barn i lågstadieåldern får träffas och utbyta tankar.
Kamratstöd ger krafter till vardagen och föräldrarna får en känsla av att de inte är ensamma med sina erfarenheter.
”Det talas mycket om trotsåldern hos små barn och de utmanande tonåren, men föräldrar till barn i lågstadiet och deras bekymmer får ofta mindre uppmärksamhet”, säger Barnavårdsföreningens psykolog och enhetschef Silve Serenius-Sirve. ”Den här gången vill vi erbjuda kvällar där föräldrar till barn i lågstadieåldern får kamratstöd av varandra.”
Kamratstöd – utbyte av erfarenheter i trygg miljö
Kamratstöd innebär utbyte av erfarenheter. Föräldrar får träffa andra som upplevt liknande saker och dela med sig av sina erfarenheter i en trygg miljö.
”I vår kundrespons har föräldrar lyft fram den stora betydelsen av kamratstöd”, berättar Serenius-Sirve. ”Kamratstöd ger krafter till vardagen och föräldrarna får en känsla av att de inte är ensamma med sina erfarenheter.”
Åtta kvällar
Kamratstöd ger krafter – kvällarna har olika teman. På grund av rådande coronarestriktioner ordas alla Kamratstöd ger krafter-kvällar online.
Du kan komma med på en eller flera träffar. I diskussionerna deltar en sakkunnig inom barn- och familjearbete från Barnavårdsföreningen.
Våra Kamratstöd ger krafter – kvällar på svenska:
Läs mer om våra Kamratstöd ger krafter – kvällar på finska!
Nyheten är uppdaterad 3.3.2022.