Hoppa till innehåll
menu

Nykter – solklart

Barnavårdsföreningen deltar i den nationella kampanjen Nykter – solklart som uppmuntrar unga att tillbringa sin fritid och semester utan rusmedel.
Kampanjen kallar också alla vuxna att med gemensamma krafter ta hand om alla barn och unga.

Text:
Pia Sundell
Glada ungdomar på en äng med solrosor

Vi behöver identifierar de unga som behöver stöd och hjälpa dem. Det är också viktigt att målmedvetet ingripa i olaglig försäljning och förmedling av berusningsmedel.

– Alla vuxna har ett ansvar för att barn och unga får en sund och hälsosam sommar. Vi vet att det är enkelt för barn och unga att få tag på rusmedel och måste som vuxna ingipa framom att blunda för problemen, konstaterar verksamhetsledare Pia Sundell på Barnavårdsföreningen.

Pågående coronapndemin har lett till att många barn och unga mår dåligt. De behöver mer stöd än någonsin för att de ska klara sina svårigheter och för att ta hand om sin hälsa och säkerhet på ett mångsidigt sätt.

Ingen får utsättas för våld, ensamhet och berusningsmedel. Att dra upp gränser och att förbjuda vissa saker är en del av ansvarsfull omvårdnad och omtanke.

Det är viktigt att olika aktörer med gemensamma krafter ingriper i problemen i ett tidigt skede för att trygga de ungas och hela samhällets framtid.

Kampanjen Nykter – solklart ordnas nu för nittonde gången av Nykterhetens Vänner.

Läs det gemesamma pressmeddelandet på kampanjens webbplats.

Pia Sundell

Skribent

Pia Sundell

Pia jobbar som verksamhetsledare och försvarar aktivt barnets rättigheter i samhället. Följ Pia på X.

+358 40 501 9105
Tillbaka upp